1000 euro lenen zonder bkr toetsing

Kan je daadwerkelijk 1000 lenen zonder bkr toetsing? Het antwoord hierop is ja en nee. Waarom dit zo is, kan je hieronder lezen.  

Waar kan je 1000 euro lenen zonder bkr toetsing?

Dit kan bij de aanbieders van flitskredieten ook wel minileningen genoemd. Dit type lening is er speciaal voor het lenen van een klein bedrag. Of je hier ook daadwerkelijk 1000 euro kan lenen zonder bkr toetsing, hangt van jouw verleden met de kredietverstrekker af.

Ben je een nieuwe klant, dan zal de lening die wordt verstrekt maximaal 400 euro bedragen. Naarmate je vaker een lening hebt afgesloten en deze ook netjes op tijd hebt terugbetaald, zal je grote bedragen kunnen lenen. Een volgende keer zou je bijvoorbeeld 800 euro kunnen lenen. De looptijd van de lening zal dan ook steeds langer worden. Je bouwt als het ware een historie op, die voor de kredietverstrekker aangeeft dat je betrouwbaar bent.

Het maximale bedrag wat je kunt lenen in de vorm van een minilening is over het algemeen 1500 euro.

Nederlandse Flitskrediet aanbieders

Twee bekende namen in Nederland op het gebied van minileningen zijn Ferratum en Saldodipje. Bij deze bedrijven kan je snel en gemakkelijk online een lening aanvragen. Het aanvragen gebeurd geheel online en je wordt per e mail op de hoogte gehouden van de aanvraag.  Deze bedrijven voeren geen bkr controle uit, maar de aanvraag wordt wel beoordeeld door een team van kredietbeoordelaars. Dit gaat door het achterwege blijven van de bkr controle wel erg snel.

Bij een positieve uitkomst heb je binnen 24 uur al geld op jouw rekening staan. Dit is ook één van de uitgangspunten van een kleine lening. Het wordt niet onnodig ingewikkeld gemaakt en het is er op gericht dat je snel geld op jouw rekening kan hebben staan.

Dit omdat de mensen die een minilening aanvragen vaak snel geld nodig hebben. Veelal voor onverwachte uitgaven of kosten die niet kunnen wachten. En in dat soort situaties zit je natuurlijk niet te wachten op een langdurig en complex aanvraagtraject. Het belangrijkste is dat het snel gaat.

Hoe kan dat, lenen zonder bkr toetsing?

Dit komt omdat er met een garantstelling wordt gewerkt. Je moet zelf iemand aanleveren die garant wil staan voor de terugbetaling van de lening. Deze persoon dient een overeenkomst te ondertekenen waarin hij of zij verklaart, dat indien je niet zelf de lening op tijd terug kan betalen deze persoon dit voor jou zal doen.

Kan je zelf geen garantsteller vinden, dan is er nog een andere mogelijkheid. Via de bedrijven zoals Ferratum of Saldodipje kan je ook een garantsteller verkrijgen. Hier zijn dan wel extra kosten aan verbonden. Degene die voor jou garant staat neemt een zeker risico. En dat doen zij uiteraard niet voor niks.

Omdat er geen bkr controle wordt uitgevoerd kan je bij genoemde bedrijven dus ook een lening afsluiten als je in het bezit bent van een negatieve bkr registratie.

Hoe hoog is de rente?

De rente is echter wel vrij hoog. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld de rente op een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Kan ik een lening snel afsluiten?

Geld lenen zonder bkr toetsing gaat over het algemeen erg snel. 1000 euro lenen zonder bkr toetsing kan dan ook snel. Heel snel zelfs. Een dergelijke lening is geheel online af te sluiten.  Vervolgens wordt de aanvraag ook direct in behandeling genomen. Wordt jouw aanvraag goedgekeurd dan kan je al binnen 24 uur geld op je rekening hebben staan. De vraag kan ik snel geld lenen kan dus gerust met ja worden beantwoord.

Terugbetalen van de lening

Een minilening wordt over het algemeen afgesloten voor een korte periode. De looptijd kan variëren, maar wat je over het algemeen ziet is dat er geld geleend wordt voor een periode van ongeveer maximaal 60 dagen. Zorg er dus voor dat je binnen deze periode de lening terug kunt betalen. Ook al gaat het om een kleine lening, op tijd terugbetalen is een must. Het niet op tijd terugbetalen kan heel erg nare gevolgen hebben.

Heb je bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een garantsteller, dan zal deze garantsteller worden aangesproken om de lening terug te betalen. En hij of zij zal daar natuurlijk niet blij mee zijn.

Wat als ik meer wil lenen?

Voor leningen van een groter bedrag ben je aangewezen op andere soorten leningen. Voorbeelden hiervan zijn een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Dit type van financiële producten wordt alleen verstrekt met een bkr controle.

Om misverstanden te voorkomen, op de website een beetje geld lenen kan je niet direct een lening afsluiten. Wij verstrekken puur en alleen informatie. Op onze website is geen sprake van bemiddeling of advisering.

Andere mogelijkheden om aan geld te komen

Lenen via een minilening vind ik persoonlijk behoorlijk duur. Het kan echter wel uitkomst bieden indien je snel geld nodig hebt.

Persoonlijk ben ik van mening dat het verstandig is om te kijken waarom je een lening nodig hebt. En op basis daarvan een plan maken om te zorgen dat je in de toekomst geen aanspraak meer hoeft te maken op een lening.

Dat is niet altijd even eenvoudig. Toch is het in mijn opinie verstandig om tijdig te beginnen met het opbouwen van een spaarpotje voor onverwachte situaties En dat hoeven echt geen grote bedragen te zijn, om in de toekomst toch over een behoorlijk bedrag te kunnen beschikken. Een paar tientjes per maand geeft na een aantal jaar toch een aanzienlijk bedrag.

Het vergt wel de nodige discipline om dit te doen. En eigenlijk zou je dat moeten doen direct op het moment dat je jouw salaris of uitkering op jouw bankrekening krijgt gestort.

Je zou er zelfs over kunnen nadenken om een aparte bankrekening te openen om hier direct het geld voor jouw spaarpotje op te storten. Hiervoor zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een gratis bankrekening die je tegenwoordig kan afsluiten.

Lenen in Nederland

Bedrijven die actief zijn in Nederland op het gebied van leningen dienen in het bezit te zijn van een vergunning van de AFM. De naam AFM staat voor Autoriteit Financiële Markten. Deze organisatie houdt er  toezicht op dat alle kredietverstrekkers zich houden aan de geldende wet- en regelgeving. Zo is er bijvoorbeeld in Nederland sprake van een maximale kredietvergoeding die mag worden berekend aan consumenten. Dit geldt niet voor zakelijke leningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *