300 euro lenen

300 euro lenen, waarbij je bijna per direct over het geld kan beschikken? 

Via een doorlopend krediet of een persoonlijke lening gaat je dat niet lukken. De enige lening waarbij dit wel kan is een minilening. Maar hoe vraag je een dergelijke lening aan? En kom je hiervoor wel in aanmerking.

Wie kan er snel 300 euro lenen?

Je kan eigenlijk wel zeggen dat dit voor bijna iedereen is weggelegd. 

De criteria om in aanmerking te komen voor een minilening zijn namelijk niet zo strikt. Je hoeft bijvoorbeeld niet in het bezit te zijn van een vaste baan. Zo komen ook uitzendkrachten in aanmerking. 

En zelfs studenten en mensen met een uitkering kunnen via een minilening 300 euro lenen. Behalve dat bijna iedereen in aanmerking komt, kan je bovendien ook snel geld lenen op deze manier.

Aanbieder

Bedrag

Looptijd

Lening aanvragen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

Aan welke voorwaarden dien je te voldoen?

Het is natuurlijk niet zo dat er willekeurig geld wordt verstrekt. Ook al gaat het om een relatief klein bedrag, er zijn nog steeds een aantal voorwaarden waaraan je dient te voldoen. 

Je hoeft hier echter niet van te schrikken, want de meeste mensen voldoen gewoon aan deze voorwaarden.

Kort samengevat ziet dit er als volgt uit:

  • Jouw leeftijd dient te liggen tussen de 18 en 70 jaar.
  • En woonachtig te ze zijn in Nederland
  • Je dient voldoende inkomen te hebben om aan de verplichtingen van de lening te kunnen voldoen.
  • Je dient een garantstelling te overleggen.

Wat zijn de verplichtingen voortvloeiend uit de lening?

De verplichtingen uit de lening van 300 euro zijn echter niet al te hoog. Zeker gezien het feit dat het om een lening gaat met een looptijd van 30 dagen. 

Dit is namelijk de standaard looptijd voor een lening van een dergelijk bedrag. 

De rente die je dient te betalen bedraagt op dit moment 3,49€. Daarnaast dien je natuurlijk ook de hoofdsom van de lening binnen de 30 dagen weer terug te betalen.

Heb je nooit eerder 300 euro geleend?

Is het de eerste keer dat je een lening gaat aanvragen? Dan hebben we voor jou de stappen op een rij gezet die je dient te doorlopen. 

Hiermee gaat 300 euro lenen nog sneller. En eigenlijk gaat het al erg snel, want het aanvragen duurt nog geen 5 minuten. Wil je geld lenen met spoed, dan verlies je in ieder geval geen tijd met het aanvragen van een lening.

1. Het te lenen bedrag en de looptijd uitkiezen

Kies het bedrag dat je wilt lenen. Vervolgens kan je of naar de website van Ferratum gaan of je kan kiezen voor Saldodipje. De rente die je dient te betalen is bedie bedrijven gelijk.

Afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen is de looptijd vast. Wil je 300 euro lenen, dan is de looptijd standaard 30 dagen. Bij grotere bedragen wordt de looptijd langer. Dan bedraagt deze 62 dagen.

2. Een identiteitsbewijs uploaden

De volgende stap is het overleggen van een identiteitsbewijs. Je kan hier een foto of scan uploaden. Let er wel op dat deze goed leesbaar is, om op die manier vertraging bij de aanvraag te voorkomen.

3. Maak een keuze voor de garantstelling

Heb je de bovenstaande stappen doorlopen, dan dien je de garantstelling te kiezen. Je kan kiezen voor een persoonlijke garantstelling, welke gratis is, of voor de optie waarbij je dient te betalen voor de garantstelling. Kies je voor de betaalde garantstelling dan zijn dit wel extra kosten waar je rekening mee dient te houden.

4. Jouw bankrekeningnummer controleren

Om er zeker van te zijn dat het bankrekeningnummer wat je hebt opgegeven klopt, dien je vervolgens het bankrekeningnummer te verifiëren. Dit kan eenvoudig via Ideal en wordt direct bevestigd dat dit klopt.

5. Controleren, bevestigen en versturen

De laatste stap is dat je alles nog even dient te bevestigen en daarna kan je de aanvraag definitief te versturen. 

Vervolgens is het even wachten totdat de aanvraag wordt goedgekeurd en het geld wordt overgemaakt. Dit gaat echter razendsnel. 

De meeste aanvragen worden nog dezelfde dag goedgekeurd. En vervolgens staat het geld vliegensvlug op jouw bankrekening.

Hoe zit het met de BKR toetsing?

Je zal misschien denken hoe het nu zit met de BKR toetsing? Omdat het aanvragen zo simpel en eenvoudig is, lijkt het erop dat er geen BKR toetsing plaatsvindt. En dat klopt. 

300 euro lenen, via een minilening, gaat zonder BKR toetsing. Dus je hoeft niet bang te zijn dat een negatieve BKR notering roet in het eten gaat gooien. 

Kan je niet gewoon 300 euro lenen bij een bank?

Een bank zit niet te wachten op het verstrekken van dergelijke kleine leningen met bovendien ook nog eens een korte looptijd. 

Zoals hierboven als geschreven wordt er bij het verstrekken van een lening van 300 euro slechts 3,49€ aan rente verdient. Dit is voor een bank simpelweg niet rendabel. De arbeidskosten zullen vele malen hoger zijn dan dan het bedrag wat zij aan rente ontvangen.

Dit is dan ook direct de reden dat leningen zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet pas vanaf 2,500€ wordt verstrekt. En dit soort leningen hebben bovendien een minimum looptijd 6 maanden. Alleen op die manier kan een bank genoeg geld verdienen om dit rendabel te maken.

Is 300 euro niet voldoende of teveel?

In het geval je meer wilt lenen, dan kan dit ook via een minilening. Het maximale bedrag dat door zowel Saldodipje als ook Ferratum wordt verstrekt is 1,500€. Dit is echt het maximale bedrag wat je via een minilening kunt lenen. 

Bij een eerste aanvraag zal het bedrag van 1,500€ echter niet worden verstrekt. Het maximum is dan beperkt tot 600€. In sommige gevallen kan het zo zijn, dat het maximale bedrag verder wordt beperkt, tot bijvoorbeeld een bedrag van 400 euro. 

Je kan natuurlijk ook minder dan 300 euro lenen. Via een flitskrediet kan je ook een bedrag van 100 euro lenen. Dit is dan wel het minimum bedrag. 

Een tussenliggend bedrag zoals 200 euro lenen is ook mogelijk via een flitskrediet. Het dienen echter wel ronde bedragen te zijn.Het is niet mogelijk een tussenliggend bedrag zoals 250€ of 350€ te lenen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *