Boekhoudprogramma`s

De markt voor boekhoudprogramma`s is compleet veranderd. Waar je in het verleden veel geld kwijt was voor een boekhoudprogramma, kost dit nu nog slechts een klein bedrag per maand.

Bovendien zijn deze programma`s kwalitatief gewoon meer dan prima programma`s. Het automatisch inlezen van de bankgegevens, scannen en herkennen van facturen en bonnetjes zijn bijvoorbeeld allemaal standaard functionaliteiten die je in de online boekhoudprogramma`s tegenkomt.

Wat kosten boekhoudprogramma`s?

Dat valt echt reuze mee. Voor onder de 10€ per maand heb je al een goed boekhoudpakket. En voor net iets meer dan 10€ per maand heb je een pakket waar je echt alles mee kan. Je kan er factureren mee schrijven, urenregistraties bijhouden, automatisch BTW aangiften versturen, banktransacties automatisch laden en nog veel meer. In mijn ogen is dat weinig geld voor een boekhoudprogramma.

Bovendien zijn de pakketten tegenwoordig uitermate gemakkelijk in gebruik. Ook het verstrekken van een training is tegenwoordig bijna de standaard.

Minder werk voor boekhouders

Ik kan me voorstellen dat door dit soort pakketten het werk voor de boekhouders steeds minder wordt. Omdat je zonder veel kennis van boekhouden al heel veel zelf kunt doen, kan je echt heel veel zelf. Alleen voor specifieke zaken, of om misschien een keer alles na te lopen heb je een boekhouder nodig. Maar dan gaat om slechts een paar uur per maand. Voorheen deed een boekhouder al het werk en was je veel meer uren en dus geld kwijt.

Gunstig voor de kleine en startende ondernemer

Persoonlijk vind ik de online boekhoudpakketten tegenwoordig dermate goed, dat deze weinig meer onderdoen voor de grote en dure ERP pakketten waar je zo tienduizenden euro`s voor kwijt bent. Voor de startende ondernemer en kleine ondernemers is dit toch wel een erg gunstige ontwikkeling. Het reduceert toch een kostenpost die in het verleden aanzienlijk kon oplopen. Hierdoor is de noodzaak om geld te lenen voor een ondernemer weer een stukje minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *