Kenmerken van een minilening

Een minilening kom je in verschillende benamingen tegen. Zo wordt het ook wel een flitskrediet, een minikrediet of een microkrediet genoemd. Het zijn dezelfde benamingen voor een kleine lening die je eenvoudig online kunt afsluiten. Een van de kenmerken van een minilening is, naast dat je deze lening zonder BKR controle snel kunt afsluiten, je ook snel geld op je rekening staan. Dit kan van pas komen, Indien je snel geld nodig hebt, om iets leuks te doen of om een dringende factuur te betalen. 

De belangrijkste kenmerken van een minilening zijn als volgt:

Eenvoudig en snel online afsluiten

Je kan een aanvraag geheel online indienen. Je hoeft er dus deur niet vooruit, om bijvoorbeeld naar een bank te gaan. Daarnaast is er ook geen overvloed aan formulieren die je dient in te vullen. Dit is tot een minimum beperkt waardoor de aanvraag binnen 5 minuten is afgerond. 

Lenen  zonder BKR controle

Je kunt per direct geld lenen zonder BKR toetsing. Geld lenen zonder BKR betekent dat enerzijds een lening die je afsluit niet bij het BKR wordt geregistreerd. En anderzijds vindt er ook geen BKR controle plaats. Indien je onverhoopt in het bezit bent van een negatieve BKR codering, is het toch mogelijk om een lening af te sluiten. 

Binnen 24 uur beschikking over het geld.

Een snelle afhandeling en uitbetaling van een minilening is één van de belangrijkste kenmerken. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan kan je nog dezelfde dag het geld op je rekening hebben staan. Dit hangt af van de bank die je gebruikt en het tijdstip van uitbetaling. Heb je het geld niet dezelfde dag op je rekening staan, dan kan je er de volgende dag over beschikken.

Geen langlopende verplichtingen

Een minilening dien je doorgaans weer redelijk snel terug te betalen. Hierdoor zit je niet jarenlang vast aan de financiële verplichtingen. Indien je een voor een langere termijn geld nodig hebt, kan dit een nadeel zijn. Echter, het snel weer af zijn van een financiële verplichting kan je ook als een voordeel zien. 

Een klein bedrag lenen

Je kunt geen grote bedragen lenen. Hierdoor kom je niet vast te zitten aan grote leningen die je jezelf eigenlijk niet kunt veroorloven. Een eerste keer kan je maximaal 400 euro lenen. Met dit bedrag kan je bijvoorbeeld jouw facturen betalen of iets leuks doen, wat je al lang zou willen doen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *