De voordelen van een minilening

Een kleine lening, met een korte looptijd en een relatief laag bedrag wordt in de volksmond wel een minilening of een flitskrediet genoemd. Een van de kenmerken is dat je een dergelijke lening eenvoudig online kan afsluiten. Wij hebben de voordelen van een minilening op een rijtje gezet. 

Een van de kenmerken is dat je al binnen 24 uur geld op je rekening kan hebben staan. Dit soort leningen worden dan ook voornamelijk afgesloten indien iemand snel geld nodig heeft. Bijvoorbeeld om een dringende factuur te betalen of om gewoon iets leuks te doen met familie of vrienden.

Hieronder hebben wij de voordelen van een minilening beschreven

Eenvoudig en erg snel afsluiten

Je kunt de lening geheel online aanvragen en afsluiten. Je hoeft er de deur niet voor uit. Ook is er geen rompslomp van documenten benodigd voor het aanvragen. Dit is veelal wel het geval bij andere soorten leningen. Het aanvragen duurt doorgaans niet langer dan 10 minuten.

Bij goedkeuring snel geld op je rekening

Het beoordelen van de aanvraag gaat erg snel. En wordt de aanvraag goedgekeurd dan wordt er ook snel overgegaan tot uitbetaling. Vaak is dit binnen 24 uur. Vraag je `s ochtends de lening aan, dan kan je dus zelfs dezelfde dag nog geld op je rekening hebben staan.

Een korte looptijd

Door de korte looptijd zit je niet lang aan je verplichtingen vast. Dit kan natuurlijk ook een nadeel zijn indien je langer over het geld wilt beschikken. Echter, je hebt geen verplichtingen waar je jaren aan vast zit en maandelijks aan dient te voldoen.

Er wordt geen BKR controle uitgevoerd

Bij bijna alle leningen wordt er wel een bkr controle uitgevoerd. Dit is voor een minilening echter niet het geval. Hierdoor kan de aanvraag sneller worden afgerond. En ook in de situatie dat je een negatieve bkr registratie hebt, hoeft dit geen belemmering te zijn voor het aanvragen van een minilening.

Een negatieve BKR registratie loop je op indien je achterstanden hebt opgelopen bij het aflossen van schulden. Dit kan erg vervelend zijn indien je een lening wilt aanvragen. Bij een flitskrediet heb je hier echter geen last van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *