Een lening zonder bkr afsluiten

Een lening kan je doorgaans alleen afsluiten met een bkr controle. Ook wordt jouw lening in dat geval bij het bkr geregistreerd. Maar wat als je dat nu niet wilt? Kan je dan ook een lening afsluiten zonder bkr. 

Dus zonder dat er een bkr controle wordt uitgevoerd of dat de lening bij het bkr wordt geregistreerd. Voor één specifiek type lening is dit mogelijk.

De mogelijkheden voor een lening afsluiten zonder bkr

De mogelijkheden zijn beperkt. De enige optie is een minilening afsluiten. Bij het afsluiten van een minilening vindt er geen bkr (bureau krediet registratie) controle plaats en ook wordt de lening niet bij het bkr geregistreerd.

Waar kan je snel een lening zonder papierwerk afsluiten?

In Nederland kun je bij twee kredietverstrekkers terecht. Deze kredietverstrekkers behoren tot buitenlands banken en kunnen daarom online een lening verstrekken. Ze hebben echter een Nederlandstalige website en zijn banken uit gerenommeerde landen zoals Finland en Engeland.

Saldodipje

De eerste is Saldodipje.Dit is waarschijnlijke het meest bekende bedrijf op het gebied van het verstrekken van kleine leningen. Als je snel geld nodig hebt, dan kan je bij saldodipje terecht. Het bedrag wat je kunt lenen is echter niet al te hoog. Dit is doorgaans altijd het geval voor geld lenen zonder bkr

Een eerste keer kan je maximaal 400 euro lenen. Wel is het zo dat bij vervolg leningen het maximaal te lenen bedrag steeds hoger wordt. Uiteindelijk kan je bij Saldodipje terecht voor een lening van maximaal 1,500 euro. 

Saldodipje

Met een lening van saldodipjes heb je binnen 24 uur geld op je rekening staan.

Ferratum

Een andere kredietverstrekker is Ferratum Ook hier kan je een paar honderd euro lenen en loopt dit steeds verder op bij vervolg leningen. De voorwaarden voor het afsluiten van een lening zijn ook hier niet al te strikt. Zo is er geen eis van een bepaald inkomen per maand om in aanmerking te komen voor een lening. In de meeste gevallen wordt een aanvraag dan ook goedgekeurd.

Ferratum

Bij Ferratum kan je binnen 10 minuten een lening aanvragen.

Waarom willen mensen lenen zonder bkr toetsing?

De reden waarom mensen dit doen zijn tweeledig. Te weten:

  1. Er is sprake van een negatieve bkr codering. In dat geval zal het aanvragen van een lening een negatief antwoord opleveren. Met een negatieve bkr registratie is een lening afsluiten waarbij er een check via het bkr wordt uitgevoerd praktisch onmogelijk.
  2. Mensen willen niet dat hun lening bij het bkr wordt geregistreerd. Het kan zijn dat mensen gewoon geen goed gevoel hebben bij de registratie van hun lening in het centraal krediet informatiesysteem van het bkr. Of zij zijn bang dat dit een negatieve invloed gaat hebben bij bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek.

Lenen zonder bkr gaat snel

Het niet uitvoeren van een bkr controle bespaart tijd tijdens het aanvraag- en afsluitproces. Doorgaans neemt het toch snel een aantal dagen in beslag voordat een bkr controle is uitgevoerd. Deze tijd wordt dus bespaart, waardoor jij sneller antwoord krijg op jouw leningaanvraag en bij een positieve uitslag dus ook sneller geld op jouw rekening hebt.

Dit houdt niet in dat er helemaal geen controle wordt uitgevoerd. Elke kredietverstrekker heeft een team van kredietspecialisten die elke aanvraag afzonderlijk beoordeeld. Er wordt naar aantal zaken gekeken op basis waarvan er een beslissing wordt genomen. 

Omdat het bij een flitskrediet gaat om een klein bedrag en een korte looptijd zijn de criteria waaraan de aanvraag van de lening wordt getoetst wel minder strikt dan bij bijvoorbeeld het aanvragen van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Doorgaans wordt er niet gevraagd om een bewijs van inkomen of bijvoorbeeld het in het bezit hebben van een eigen woning. 

Een lening met een korte looptijd 

Wanneer je geld wilt lenen via een minilening, is het goed om te weten dat de looptijd kort is. je dient doorgaans binnen maximaal 3 maanden weer af te lossen. Het is dus snel geld lenen en snel weer terug betalen. 

De rente bij lenen zonder bkr

Je betaalt doorgaans een vrij hoge rente. In ieder geval hoger dan dat je betaalt voor een lening in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Om van een hypotheek nog maar te zwijgen. Het is wel zo dat een kredietverstrekker gebonden is aan een maximaal tarief wat zij aan rentevergoeding mogen berekenen. Hierdoor worden burgers in Nederland beschermd.

Dit is niet het geval voor zakelijke leningen. Hier is de rente volledig vrij. En dat je zie dan ook terug in de rente die je als ondernemer dient te betalen. Indien je van mening bent dat de rente op een kleine lening al hoog is, voor een zakelijk krediet ligt deze doorgaans nog veel hoger. Deze tarieven bedragen al snel meer dan 20%. 

Geld lenen kost geld. Een teveel aan leningen kan leiden tot financiële problemen. Bij een lening afsluiten zonder bkr geniet je niet de bescherming die het bkr biedt tegen het afsluiten van een teveel aan leningen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *