Wanneer je geen negatieve BKR registratie hebt, dan is dat goed nieuws. Je kan dan geld lenen met BKR controle. Hier zitten behoorlijk wat voordelen aan verbonden. Wil je een krediet of lening aanvragen, dan heb je meer mogelijkheden

Voordelen van geld lenen met BKR

Er zijn een aantal voordelen verbonden als je geld wilt lenen en als je dit kunt en wilt doen met een BKR controle. De voordelen hiervan zijn bijvoorbeeld:

  • Meer mogelijkheden. Je kan dan in aanmerking komen voor een doorlopend krediet of bijvoorbeeld een persoonlijke lening.
  • Lagere rente. Doordat de BKR controle het risico voor een kredietverstrekker vermindert zullen zij jou ook een lagere rente aan kunnen bieden.
  • Jouw financiële situatie wordt beoordeeld, zodat je door het aangaan van de lening niet in de financiële problemen zult komen.

Met een BKR controle kan je bij veel aanbieders terecht voor een lening. Naast banken zijn er nog veel andere aanbieders van leningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Freo, Lender & Spender, Directa,Findio en nog veel meer. De markt voor kredietaanbieders is behoorlijk groot.

Overige voorwaarden voor een lening

Een positieve uitkomst van de BKR controle is niet de enige voorwaarde die wordt verbonden aan het verstrekken van een lening. Andere voorwaarden die vaak worden gesteld zijn bijvoorbeeld:

  • Een vaste baan en een vast inkomen, bij een een Nederlandse werkgever.
  • De Nederlandse nationaliteit en in Nederland wonen
  • Niet ouder zijn dan 65 jaar

Deze voorwaarden kunnen verschillen bij de verschillende kredietverstrekkers. Maar dit zijn dit toch wel standaardvoorwaarden voor het verstrekken van een lening.

Afhankelijk van jouw financiële situatie kunnen er nog een aantal andere voorwaarden worden gesteld. Geld lenen met BKR betekend dus niet dat je direct geld kunt lenen, indien jouw BKR controle positief is. Je moet ook aan andere voorwaarden voldoen. 

Nadelen van geld lenen met BKR check

Er zijn niet zo heel veel nadelen verbonden om geld te lenen met een BKR controle. Het enige nadeel is eigenlijk dat de BKR controle tijd in beslag neemt. Heb je snel je geld nodig dan kan dit vervelend zijn. Bijvoorbeeld als je een auto wilt kopen en je moet snel beslissen.

Je lening wordt wel opgenomen in het BKR register

Naast de BKR controle die wordt uitgevoerd, wordt jouw lening ook geregistreerd bij het BKR. Dit is op zich geen probleem. Wel is het zo dat op deze manier nieuwe leningen afsluiten lastiger wordt omdat er al een financiële verplichting bestaat. En het geheel aan financiële verplichtingen is iets waar naar wordt gekeken bij het verstrekken van leningen.

Het BKR register is gecreëerd om alle leningen die iemand heeft inzichtelijk te krijgen. De beweegreden hierachter is dat het op deze manier voorkomen kan worden dat mensen in de financiële problemen terecht komen.

Nederland is redelijk uniek met een dergelijk register, waarbij alles wordt geregistreerd. Een groot voordeel hiervan is dat je in Nederland tegen relatief lage rentepercentages kunt lenen.

Voorkom een negatieve BKR registratie

En zorg er in ieder geval voor dat je aan je verplichtingen voldoet. Loop je onverhoopt achterstanden op, dan wordt het in de toekomst lastig om nog nieuwe leningen af te sluiten.

Je hebt dan een negatieve BKR registratie en dat is iets wat je absoluut niet wilt. In dat geval ben je in de toekomst min of meer aangewezen op een minilening van een flitskrediet aanbieder. Het bureau krediet registratie werkt met een BKR codering, waarbij er een positieve en negatieve codering bestaat.

Vergeet niet dat alle leningen bij het BKR worden geregistreerd. Hieronder bijvoorbeeld ook een gedeelte van je mobiele telefoonabonnement. Je koopt als het war jouw telefoon op afbetaling, wat wordt gezien als een vorm van een lening. Dit gaat ook op voor bijvoorbeeld een auto kopen op afbetaling. Het kan dus zijn dat je ongemerkt toch meer leningen hebt openstaan dan dat je had gedacht.

En ook al leen je met een BKR controle, geld lenen kost geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *