Geld lenen met een uitkering

Is geld lenen met een uitkering mogelijk? Het antwoord op deze vraag is: Ja. Maar daarbij dient er wel vermeld te worden dat de mogelijkheden beperkt zijn. Wij hebben de mogelijkheden op een rij gezet. Maar voordat je daadwerkelijk gaat lenen, zorg ervoor dat je een lening kunt terugbetalen. 

Geld lenen via een minilening

Via een minilening kan je zelfs geld lenen zonder inkomen. Dit geeft wel aan dat geld lenen met een uitkering ook tot de mogelijkheden behoort.

Op deze manier kan je maximaal 1000 euro lenen. De daadwerkelijke lening die wordt verstrekt hangt af van de antwoorden op een paar vragen die je dient in te vullen. 

Naast het invullen van deze vragen dien je alleen een kopie van een identiteitsbewijs te versturen en jouw bankgegevens in te voeren. Jouw bankrekeningnummer wordt vervolgens gecontroleerd aan de hand van een testbetaling van 0,01€.

Aanbieder

Bedrag

Looptijd

Lening aanvragen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

Het grote voordeel van een minilening is dat je geld kan lenen zonder BKR toetsing. Dus zelfs geld lenen met een uitkering en een negatieve BKR registratie, is geen belemmering om op deze manier een klein bedrag te lenen.

Lenen van bekenden

Indien je niet al te veel geld nodig hebt en je kan het ook redelijk snel weer terug betalen, dan zou je op zoek kunnen gaan binnen jouw vriendenkring. Wellicht is er iemand die jou kortstondig uit de brand wil helpen.

Eventueel kan je natuurlijk ook  proberen om aan wat geld te komen via een broer, zus of ouders.

Persoonlijk zijn wij echter wel erg voorzichtig met het geld lenen op deze manier. Je dient er dan ook ten alle tijden voor te zorgen dat je het geleende geld weer teruggeeft zoals je had afgesproken.

Geld lenen met uitkering van vrienden

Particulier geld lenen

Je kan ook geld lenen via een persoon die je niet direct kent. Er zijn hiervoor verschillende websites waar je terecht kunt. Echter, geld lenen met een uitkering is doorgaans lastig via deze websites.

Aan de andere kant dien je wel uit te kijken van wie je geld gaat lenen. Doe dit vooral niet van onbetrouwbare personen. Dit kan tot grote problemen leiden. Dus als je particulier wilt lenen, doe dit dan in ieder geval via een betrouwbaar persoon.

Geld lenen bij een bank met een uitkering

De mogelijkheid om een lening af te sluiten via een bank zal lastig worden. Indien je een ww uitkering, aow uitkering of wia uitkering ontvangt, zijn er wellicht nog een aantal mogelijkheden. 

Verwacht echter niet dat je op deze manier veel geld kunt lenen. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet wordt doorgaans pas vanaf 5000€ verstrekt. De kans dat een bank je een dergelijk bedrag gaat lenen is klein. 

Lukt dit wel dan heb je geluk. De rente voor een persoonlijke lening is namelijk veel lager dan de maximale wettelijke rente die in rekening wordt gebracht bij een minilening. Deze maximale rente is overigens wel kort geleden aan banden gelegd. Deze bedraagt op dit moment maximaal 10%. De minimale rente bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet bedraagt daarentegen zo rond de 4,5%.

Naast het verschil in rente is ook de maximale looptijd veel langer bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Deze kan wel oplopen tot 120 maanden, terwijl dit bij een minilening maximaal 3 maanden is. 

Jouw persoonlijke situatie is van groot belang bij een lening aanvragen. In dat licht is elke uitkering weer anders. Een wajong uitkering of iva uitkering zijn twee verschillende uitkeringen. Daardoor is er geen eenduidig antwoord mogelijk op de vraag of je geld kunt lenen met een uitkering via een bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *