Geld lenen tegen lage rente

Geld lenen tegen een lage rente kan je veel geld besparen. Je zal hierdoor maandelijks minder geld kwijt zijn. En indien je een lening afsluit met een lange looptijd, dan zal het je verbazen hoeveel geld je uiteindelijk uitspaart.

Welke lening past bij jouw situatie?

Daarnaast hoef je er eigenlijk maar weinig voor te doen, om te lenen tegen een lage rente. Goed vergelijken van verschillende leningen is het belangrijkste. Echter, in eerste instantie is het ook van belang om te bepalen welke lening het beste past, bij de reden waarom je geld wilt lenen.

Verschillende soorten leningen

Een doorlopend krediet geeft je veel flexibiliteit. Je kan het geld opnemen wanneer je dat nodig hebt. De rente is echter wel variabel, gedurende de looptijd kan de rente dus stijgen.

Bij een persoonlijke lening weet je precies waar je aan toe bent. De rente staat voor de gehele looptijd vast. Je krijgt direct het gehele bedrag op jouw bankrekening gestort, dus ook al heb je niet direct het gehele bedrag nodig, je gaat er wel rente over betalen.

Een minilening zorgt ervoor dat je binnen 24 uur over geld kan beschikken. En dat zonder strenge voorwaarden. Wel kan je slechts een klein bedrag lenen, is de rente hoog en dien je de lening snel weer af te lossen.

Niet alleen de hoogte van de rente is van belang

Een lage rente is uiteraard erg belangrijk. In onze opinie is het echter niet het enige waar je op dient te letten. De voorwaarden die bij de lening horen zijn namelijk ook erg belangrijk. 

Een van de belangrijkste aandachtspunten in de voorwaarden van een lening is in onze opinie de mogelijkheid tot vervroegd aflossen.

Het belang van de mogelijkheid tot vervroegd aflossen

Vervroegd aflossen kan vanuit verschillende oogpunten belangrijk zijn. Stel je hebt extra geld tot je beschikking, dan kun je de lening eerder aflossen. 

Zeker op dit moment, waarbij je geen spaarrente meer ontvangt, kan je op die manier eenvoudig de maandelijkse lasten van de lening uitsparen.

Maar ook indien de rente gaat dalen, dan kan je door het oversluiten van een lening geld besparen.

De mogelijkheid tot vervroegd aflossen wordt belangrijker naarmate de looptijd van de lening langer wordt.

Sluit je een  korte lening af, voor bijvoorbeeld een periode van 6 maanden, dan is vervroegd aflossen niet al te belangrijk. 

Lage rente en voorwaarden

Ga je echter een persoonlijke lening voor 10 jaar afsluiten, dan wordt het een heel ander verhaal. Dan kan je door de mogelijkheid van vervroegd aflossen veel geld uitsparen.

Hoe vind je de laagste rente?

Zoals hierboven al aangegeven is vergelijken het uitgangspunt om geld te lenen tegen een lage rente. Gelukkig hoef je hiervoor tegenwoordig niet zelf alle websites van kredietverstrekkers af te gaan om de laagste rente te vinden. 

Er zijn inmiddels meer dan voldoende vergelijkingssites die je hierbij helpen. Een lening vergelijken wordt je op deze manier gemakkelijk gemaakt.

Wel is het van belang om er goed op te letten welke kredietverstrekkers er in een vergelijking worden meegenomen. Indien niet alle mogelijke kredietverstrekkers worden opgenomen in de vergelijking, dan heb je alsnog de kans dat je niet gaat lenen tegen de laagste rente.

Websites waar je kunt vergelijken zijn bijvoorbeeld geldshop en kredietspotter. Door de gegevens in te vullen zoals, hoe lang je wilt lenen, bijvoorbeeld 60 maanden, of je getrouwd bent, een eigen huis bezit en of je in vaste loondienst bent, krijg je direct inzicht in de lening die je zou willen afsluiten. 

Vergelijk meerdere vergelijkingssites

Uit dat oogpunt is het in onze opinie verstandig om meerdere vergelijkingssites te bekijken, alvorens een definitieve beslissing te nemen. 

Waarschijnlijk zullen de uitkomsten grotendeels met elkaar overeenkomen, maar er kunnen toch een paar afwijkende kredietverstrekkers naar voren komen. Dus eigenlijk kan je zeggen dat je tegenwoordig vergelijkingssites met elkaar dient te vergelijken.

Het voordeel van een vergelijkingssite is bovendien dat je direct een vrijblijvende offerte kunt aanvragen. 

Lage rente en vergelijken

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je hiervoor dient te betalen of dat je direct ergens aan vast zit. 

Is de rente eigenlijk niet te hoog?

De rente staat erg laag. Ook al zijn wij van mening dat de rente voor leningen zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening nog verder omlaag zou kunnen. 

Dit komt uit het gegeven dat banken de beschikking hebben over gratis geld. Of eigenlijk is het in de praktijk het geval dat banken rente ontvangen indien zij geld aantrekken. De euribor staat nu al aanzienlijke tijd in de min

Dit houdt in, dat indien een bank geld aantrekt via de kapitaalmarkt, dat zij hiervoor een beloning ontvangen. 

Daarentegen liggen de rentepercentages voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening nog steeds tussen de minimaal 4% en maximaal zo rond de 8%. Dit is best een forse marge te noemen die een bank hiermee verdiend.

Geld besparen door een lening over te sluiten

Een bestaande lening oversluiten kan je eenvoudig veel geld besparen. Wel is het van belang dat je in een dergelijk geval eenvoudig van een bestaande lening af kan. Indien dit niet mogelijk is, dan kan je helaas niet profiteren van een lagere rente door over te sluiten.

Daadwerkelijk een lening afsluiten

Geld lenen tegen een lage rente is interessant. Om te profiteren van de lage rente dien je jezelf wel in de situatie te bevinden dat je kunt lenen. Om te kunnen lenen dien je over voldoende inkomen te beschikken en daarnaast dien je niet in het bezit te zijn van een negatieve registratie bij  het bkr.

Geld lenen tegen een lage rente zal in dat geval niet mogelijk zijn.

Een negatieve bkr registratie is voor veel kredietverstrekkers een rode vlag. Er zijn wel uitzonderingen, maar dan is er sprake van maatwerk.

In dat geval zal je doorgaans niet in staat zijn om te profiteren van een echt lage rente. 

In het geval je in het bezit bent van een negatieve  bkr registratie, dan kan je wel altijd nog een minilening afsluiten. 

Geld lenen tegen lage rente

Dit is echter geen vorm van geld lenen tegen een lage rente. Op dit moment ligt de rente van een minilening zo rond de 10%. Wel is het zo dat je op die manier snel geld tot je beschikking kunt hebben en dat een aanvraag erg eenvoudig is.

Besef goed dat je een verplichting aangaat

Een lening aanvragen is doorgaans eenvoudig. Indien je dat doet, dan dien je jezelf wel te beseffen dat je een verplichting aangaat, waaraan je dient te voldoen. Dit houdt in, de lening aflossen en rente betalen. 

Omdat een lening aanvragen dermate eenvoudig is, houden we als Nederlanders zijnde in onze opinie hier niet altijd voldoende rekening mee.

Een nieuwe auto kopen is aantrekkelijk omdat je zo eenvoudig geld kunt lenen. Maar daarna ga je hiervoor wel betalen. Weet waar je aan toe bent indien je een lening gaat afsluiten Hierbij is de slogan geld lenen kost geld wel bij iedereen bekend.

Of de lening uiteindelijk verstrekt wordt hangt af van de controle bij het bkr en hoe hoog jouw inkomen is. Doorgaans wordt de afhandeling van de aanvraag geheel via e mail gedaan, dus je hoeft er je huis niet voor uit.

Op onze website zelf kan je overigens niet direct leningen vergelijken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *