Geld lenen voor auto

Omdat veel mensen het benodigde geld voor de aanschaf van een auto niet direct beschikbaar hebben, is geld lenen voor een auto een van de meest voorkomende redenen, waarom mensen besluiten een lening af te sluiten.

De aanschaf van een auto kan behoorlijk in de papieren lopen. Hierbij kan je het wel net zo gek maken als dat jezelf wilt. Maar ook al hou je het bescheiden, dan nog gaat het om een forse investering. Zeker als het om een nieuwe auto gaat. 

Welke lening is geschikt voor de aanschaf van een auto?

Er zijn verschillende opties om geld te lenen voor een auto. In de praktijk zijn er 3 mogelijkheden die het meest gebruikt worden en in onze ogen ook het meest geschikt zijn.

Het afsluiten van een persoonlijke lening

Omdat je bij de aanschaf van een auto precies weet hoeveel geld je nodig hebt, is een persoonlijke lening in onze ogen een geschikte lening voor een auto. Door het afsluiten van een persoonlijke lening weet je precies waar je aan toe bent.

De maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd staan allemaal vast.

Het is onze opinie verstandig om geen persoonlijke lening af te sluiten met een looptijd die langer is dan dat je de auto in jouw bezit hebt. Indien je dat wel doet, dan zal je nadat je de auto niet langer in jouw bezit hebt, hier nog steeds voor dienen te betalen.

Autolening

Een doorlopend krediet afsluiten om een auto te kopen

Een andere geschikte autolening is een doorlopend krediet. Wat betreft de rente die je dient te betalen is deze vergelijkbaar met de rente die je bij een persoonlijke lening kwijt zult zijn. 

Daarentegen is de rente variabel. Deze kan stijgen of dalen. De aflossing is ook flexibel. Doorgaans dien je minimaal 1% van de hoofdsom per maand af te lossen. Indien je in de gelegenheid bent om meer af te lossen, dan kan dat ook.

Net zoals bij een persoonlijke lening, is het in onze opinie verstandig om het doorlopende krediet af te lossen op het moment dat je de auto van de hand doet. Hier zou je dan wel rekening kunnen houden met de restwaarde van de auto die je ontvangt en hiermee het restant van het doorlopende krediet aflossen.

Koop op afbetaling

De meeste autodealers bieden ook een financieringsmogelijkheid aan. In dat geval is er sprake van koop op afbetaling. Deze methode van geld lenen voor een auto vertoont veel overeenkomst met het afsluiten van een persoonlijke lening.

Het grootste verschil is de eigendomsoverdracht. Sluit je een persoonlijke lening af, waarmee je de auto direct betaald, dan is de auto geheel van jou. Bij koop op afbetaling gaat het volledige eigendomsrecht pas naar jou over op het moment dat je de laatste termijn hebt betaald.

Vaak wordt er bij de financiering, aangeboden door een autodealer, gewerkt met aantrekkelijke aanbiedingen. Zo zie je vaak voorbij komen dat je de eerste 12 maanden een lage rente betaald. Let er dan echter wel op wat de voorwaarden zijn nadat deze 12 maanden zijn verstreken.

Wie geld leent dien rente te betalen en dat is ook het geval bij een aankoop van een auto op afbetaling.

lening auto

Lenen tegen gunstige voorwaarden

Het goed vergelijken van de verschillende autoleningen is raadzaam.Op die manier kan je zeker stellen dat je tegen de gunstigste voorwaarden gaat lenen. Via de website van geldshop kan je direct talloze aanbieders van consumptieve kredieten met elkaar vergelijken. 

Dit dien je dan eventueel zelf nog te vergelijken met een financieringsaanbod die je eventueel van de autodealer hebt ontvangen.

Daarnaast speelt jouw persoonlijke situatie ook een rol bij het al dan niet in aanmerking komen voor een lening voor een auto. Een negatieve bkr notering kan bijvoorbeeld roet in het eten gooien. Hierdoor zal het bedrag dat je kunt lenen fors lager uitvallen, dan dat je wellicht had gedacht. Een auto financieren zorgt er nu eenmaal voor dat er een bkr controle zal worden uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *