Geld lenen zonder gedoe

Wil je geld lenen zonder gedoe? Dat is tegenwoordig niet altijd even eenvoudig meer. Banken stellen veel vragen voordat ze jou een lening verstrekken. En daarnaast dien je dan ook nog een BKR controle te ondergaan. 

Gelden de strikte voorwaarden ook bij kleine leningen?

Indien je slechts een klein bedrag wilt lenen, dan is dit best wel een hoop gedoe. Er bestaan echter ook alternatieven. Een manier van lenen waarbij er geen sprake is aan een overvloed aan papierwerk. 

En misschien nog wel belangrijker, geen BKR controle. Op die manier kan je snel geld lenen zonder gedoe. Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan deze manier van lenen.

Aanbieder

Bedrag

Looptijd

Lening aanvragen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

Makkelijk geld lenen kan alleen bij een klein bedrag

Het grootste nadeel in onze ogen is dat je beperkt bent met betrekking tot het bedrag wat je kunt lenen. Afhankelijk van of je al eerder van dezelfde verstrekker van een minilening hebt geleend, kan je een bedrag van maximaal 1500 euro lenen. 

Hierbij dien je er wel rekening mee te houden bij een eerste aanvraag voor een minilening er niet een dergelijk groot bedrag zal worden verstrekt.

Hoe wordt het bedrag bepaald wat je kan lenen?

Bij het bedrag van de minilening dat wordt verstrekt wordt er gekeken naar wat jouw inkomen en kosten zijn. Afhankelijk van hetgeen je te besteden hebt wordt er dan een krediet verstrekt. 

Dit zal waarschijnlijk tussen de 400 en 600 euro liggen. Dit is doorgaans het maximale bedrag wat er bij een eerste lening door Saldodipje of Ferratum wordt verstrekt.

De bedragen die je kan lenen worden steeds hoger

Betaal je  het geleende bedrag netjes op tijd terug, dan kan je daarna steeds meer gaan lenen. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat je op tijd aan jouw verplichtingen voldoet. 

Doe je dat niet, dan loop je ook de kans dat er een volgende keer helemaal geen lening meer wordt verstrekt. Dan is geld lenen zonder gedoe niet langer meer mogelijk.

Is geld lenen van vrienden geen beter alternatief?

Een alternatief voor het aanvragen van een minilening is het lenen van geld van een vriend. Op die manier kan je ook geld lenen zonder gedoe. 

Dat wil zeggen als je iemand kan vinden die in staat is en ook genegen is jou geld te lenen.

Kan je niet snel een vriend vinden die jou geld wil lenen, dan kan het op deze manier nog aardig wat gedoe opleveren om aan geld te komen. 

Bij het lenen van vrienden waarschuwen wij echter wel altijd voor de mogelijke gevolgen. 

Geld lenen zonder gedoe van vrienden

Ben je niet in staat het geleende geld terug te betalen, dan is er een grote kans dat je de vriendschap verliest.

Wil je al binnen 24 uur over geld beschikken?

Afhankelijk van jouw financiële situatie kan een lening van een klein bedrag je uit de brand helpen. Als de eerder genoemde bedragen van zo tussen de 400 euro en 600 euro je verder helpen, dan kan je via een minilening al binnen 24 uur uit de brand zijn. 

Dit is namelijk de termijn waarbinnen het geld van de lening op jouw bankrekening zal worden gestort. Daarnaast voltooi je een aanvraag voor een kleine lening binnen 10 minuten.

Wat kan je doen met het geld van een minilening?

Zoals al gezegd, het gaat om kleine bedragen wanneer je geld gaat lenen zonder gedoe. Een nieuwe auto zal je hiermee niet kunnen kopen. Dan ben je aangewezen op een persoonlijke lening of doorlopend krediet. 

Bij deze leningen is er echter geen sprake van geld lenen zonder gedoe.

Het aanvragen van een lening kan in dat geval best wel wat voeten in de aarde hebben.

Zo zal je een loonstrook of arbeidscontract dienen te overleggen en ook inzicht dienen te geven in andere financiële verplichtingen die je hebt lopen. 

Snelle lening

En als klap op de vuurpijl zal er dan ook een BKR controle worden uitgevoerd. Financiële producten die worden verstrekt door banken hebben nu eenmaal de vereiste van een BKR controle. 

Wel is het zo dat zowel de rente en looptijd gunstiger zijn bij een doorlopend krediet en persoonlijke lening. Je zal een lagere rente betalen en de looptijd zal langer zijn. Dit maakt een dergelijke lening geschikter voor een grote aankoop zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto.

Vergeet niet dat je een financiële verplichting aangaat

Door een lening af te sluiten ga je een financiële verplichting aan. En zoals iedereen de slogan geld lenen kost geld wel kent, houdt dit in dat je rente en aflossing dient te gaan betalen. 

Hier dien je goed van doordrongen te zijn. Het is erg verleidelijk door te lenen zonder BKR toetsing om op die manier snel over extra geld te kunnen beschikken. Maar je dient het wel weer redelijk snel terug te betalen. 

Je kunt een geldgebrek, wat erg urgent is, op deze manier oplossen, maar al snel zal je toch in staat dienen te zijn om het geld weer terug te betalen.

Meer weten over de kenmerken van een minilening?

Wil je meer weten over een minilening? Bekijk dan eens onze pagina omtrent deze lening, waar je antwoorden kan vinden op de veelgestelde vragen. 

Wij gaan op deze specifieke pagina dieper in op de kenmerken van deze lening. Wil je algemene informatie ontvangen, dan kan je ons altijd een e mail sturen. Houdt er echter wel rekening mee dat wij niet bemiddelen en ook geen adviezen verstrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *