Geld lenen zonder inkomen

Je hebt geen vast inkomen, maar je wilt toch geld lenen? Ook geld lenen zonder inkomen is mogelijk. Je leest op deze pagina jouw mogelijkheden.

We dienen te beginnen met de vermelding dat geld lenen zonder inkomen of zonder vast contract mogelijk is. Het is helaas niet altijd even eenvoudig. En bovendien kom je ook niet voor alle soorten leningen in aanmerking. 

Daarnaast zijn vaak ook de bedragen die je kan lenen beperkt tot een klein bedrag. Het goede nieuws is echter dat het ook weer niet onmogelijk is, om toch een lening aan te vragen en goedgekeurd te krijgen.

Een lening aanvragen zonder inkomen

Heb je wel eens geprobeerd een lening aan te vragen, zonder dat je een inkomen genoot? Dan hoeven we jou niet te vertellen hoe lastig dit kan zijn. 

Er wordt bijna altijd gevraagd om een bewijs van inkomen. Voor veel leningen zal er elke maand een vast bedrag aan inkomsten dienen binnen te komen. Maar lastig betekent in dit geval niet onmogelijk. 

Ook al zijn de mogelijkheden om geld te lenen beperkt, ze bestaan wel. Dit is wat je kan doen.

Aankloppen bij de gemeente

De gemeentelijke kredietbank kan uitkomst bieden. Deze kredietbank is speciaal in het leven geroepen om die groep mensen een lening te verstrekken, waarvoor zij bij een bank niet in aanmerking komen.

Deze gemeentelijke kredietbanken zijn sociale banken. Indien je bijvoorbeeld meer dan 130% van het minimum inkomen verdient, dan kom je niet in aanmerking voor een lening bij deze overheidsinstelling. 

Ook dien je inzicht te geven in hetgeen waarvoor je het geld wilt lenen. Er wordt als het ware gekeken naar jouw financiële en persoonlijke situatie alvorens er daadwerkelijk wordt overgegaan tot het verstrekken van een lening.

Door gebruik te maken van een lening bij de gemeentelijke kredietbank dien je dus wel inzicht te verschaffen, in zowel jouw gehele financiële als ook persoonlijke situatie.

Een lening bij een bank afsluiten

Geld lenen zonder inkomen via een bank is geen eenvoudige opgave. Je kan het natuurlijk wel gewoon proberen. Misschien willen zij jou toch een kleine lening verstrekken. 

Wat in de praktijk wel eens voorkomt is dat er toch een lening wordt verstrekt, waarbij iemand anders garant staat voor deze  lening. Dit zijn dan vaak ouders of familieleden die deze verantwoordelijkheid op zich nemen.

Is het zo, dat naast dat je geen inkomen of geen vast inkomen geniet, ook in het bezit van een negatieve BKR registratie, dan zal het een bijna onmogelijke opgave worden om een via een bank een lening af te sluiten.

Het is echter geen standaardproces. Je zult dus in overleg dienen te gaan met een financieel adviseur om de mogelijkheden te bekijken.

Een flitskrediet afsluiten

Een minilening aanvragen is waarschijnlijk de eenvoudigste methode om geld te lenen zonder inkomen. Daarnaast kan je op deze manier ook nog eens snel geld lenen. En dat zonder BKR toetsing.

Bij het aanvragen van een minilening worden er weinig vragen gesteld. Je kan via het internet dan ook binnen 5 minuten een aanvraag indienen, die direct in behandeling wordt genomen voor goedkeuring.

Het nadeel is wel dat je een hoge rente gaat betalen. Daarentegen is de kans op succes bij een minilening in onze opinie het grootst. Een minilening wordt vaak wel verschaft zonder een (vast) inkomen. En je kan zelfs geld lenen met een negatieve BKR registratie.

Geld lenen bij saldodipje

√ Geld lenen binnen 5 minuten
√  Binnen 24 uur het geld op je rekening
√  Geen BKR toetsing
√ Ook geld met een negatieve BKR registratie

Lening aanvragen bij Saldodipje

√ Online aanvragen binnen 5 minuten
√  Snelle uitbetaling van het geld
√  Geen BKR toetsing
√ Eenvoudig geld lenen zonder rompslomp en papierwerk

Lening aanvragen bij Ferratum

Geld lenen van familie of vrienden

Misschien heb je binnen jouw familie of vriendenkring wel iemand die jou wat geld wil en kan lenen.

Persoonlijk zijn wij echter wel van mening dat je hier voorzichtig mee om dient te gaan. Zorg er altijd voor dat je het geleende geld weer op tijd terugbetaald zoals je dat had afgesproken. 

Helaas komt het in de praktijk nog wel eens voor dat geld geleend van vrienden of familie, wat niet op tijd wordt terugbetaald, leidt tot ruzies. En dat is in onze opinie echt doodzonde.

Lenen zonder een vast inkomen

Geld lenen zonder inkomen is dus mogelijk, maar niet eenvoudig. Ook zal je geen grote bedragen kunnen lenen.

Maar ook geld lenen zonder vast inkomen kan al een uitdaging zijn. Een bank zal in dit geval wel iets meewerkend er zijn, maar nog steeds terughoudend om daadwerkelijk een lening te verstrekken. 

Zo zal je als zzp`er zijnde alleen een persoonlijke lening krijgen verstrekt op basis van jouw inkomen van de afgelopen 3 jaar. Zo wordt er beoordeeld of je wel genoeg inkomen geniet, op basis waarvan een lening kan worden verstrekt.

Ook lenen zonder vast contract wordt alleen gedaan onder bepaalde voorwaarden. Belangrijk is hier of er de intentie bestaat dat jouw werkgever na afloop van het tijdelijke contract jou een vaste aanstelling gaat aanbieden. Het komt vaak voor dat de werkgever hiervoor een intentieverklaring dient te ondertekenen.

Heb je een lening nodig, maar heb je geen inkomen? Dan dien je goed al jouw mogelijkheden op een rij te zetten om alsnog een lening af te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *