Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen zorgt ervoor dat je maandelijks minder kwijt bent aan de te betalen rente. Of het nu gaat om het afsluiten van een hypotheek, doorlopend krediet of persoonlijke lening. Elke vorm van geld lenen, waarbij je de lening afsluit tegen de laagste rente bespaart geld. 

Sluit je een lening af, waarbij je meer rente dient te betalen dan noodzakelijk, dan zal je hiervan elke maand weer de nadelige gevolgen ondervinden.

Hoe vind je de goedkoopste lening?

Goedkoop geld lenen betekent goed vergelijken. In onze opinie is het hierbij verstandig dat je verschillende vergelijkingssites te gebruiken. Voorbeelden van dergelijke websites die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld geldshop en kredietspotter.

Alleen op die manier ben je absoluut zeker dat je alle mogelijke leningen hebt vergeleken. En dat is in onze opinie een voorwaarde voor goedkoop lenen.

De markt van kredietverstrekkers

Je zal snel merken dat er op dit moment talloze kredietverstrekkers actief zijn. Dit omdat er ontzettend veel geld wordt verdiend met het verstrekken van leningen. Banken hoeven voor het geld dat zij aantrekken, om leningen mee te financieren, geen rente te betalen.

Het is zelfs zo dat zij rente ontvangen voor het geld dat zij aantrekken.

Vervolgens kunnen zij dit geld tegen toch een aanzienlijke rente uitlenen aan zowel particulieren oen bedrijven.

Dit is dus zeer lucratief, zodat niet alleen banken zich hierop richten maar ook andere kredietverstrekkers.

Geld lenen bank

De opkomst van particuliere leningen

Doordat banken hoge marges realiseren met het verstrekken van leningen, is er sinds enige tijd een nieuwe trend in opkomst. Dit is het particulier geld lenen. 

Door mensen en bedrijven met elkaar in contact te brengen, zonder tussenkomst van banken of andere kredietverstrekkers, kan je profiteren van betere voorwaarden.

De winstmarge die de traditionele geldverstrekkers normaal gesproken realiseren, wordt op deze manier verdeeld tussen leningverstrekker en leningnemer. Daarnaast rekent het platform dat dit mogelijk maakt ook een klein percentage.

Particuliere leningen kan je vinden op platformen zoals LenderSpender.

Leningen worden online afgesloten

Online geld lenen is tegenwoordig de standaard. Het grootste gedeelte van de verstrekte leningen worden door menen online afgesloten. Een uitzondering hierop zijn de hypotheken. Ga je een hypotheek afsluiten, dan komt hier meer bij kijken. Daardoor wordt er in deze markt nog uitgenodigd voor een adviesgesprek. 

Jouw persoonlijke situatie is dermate belangrijk dat een face-to-face adviesgesprek bij een hypotheek vaak noodzakelijk wordt geacht.

De hoogte van de rente

De hoogte van de rente verschilt per lening. Zo kan je een doorlopend krediet of persoonlijke lening tegenwoordig al afsluiten tegen een lage rente vanaf 3,5%. 

Een hypotheek kan jezelfs afsluiten tegen een nog veel lagere rente. Deze ligt bij sommige aanbieders zelfs beneden de 1%. Bij de minilening betaal je een voor hogere rente. Deze rente ligt op dit moment zo rond de 9,9%.

Door leningen te vergelijken zal je snel en eenvoudig de laagste rente vinden. Maar zoals al aangegeven persoonlijk vinden wij de beste voorwaarden ook van belang. Een lening aanvragen is in onze opinie meer dan alleen het vergelijken van de rente.

Let niet alleen op de hoogte van de rente

Bij goedkoop geld lenen ben je geneigd om alleen naar het rentepercentage van de lening te kijken. Echter, er worden voor sommige leningen ook afsluitkosten in rekening gebracht.

Deze afsluitkosten zullen de totale kosten van een lening doen toenemen. 

Goedkoop geld lenen en voorwaarden

Het is in dat geval verstandig om voor jezelf te berekenen of met de extra kosten de lening nog steeds een goedkope lening is.

Het belang van de algemene voorwaarden

Je zou naast de kosten ook nog dienen te letten op de algemene voorwaarden. Met name de voorwaarden met betrekking tot vervroegd aflossen zijn in onze opinie van belang. Indien je voor wat voor reden dan ook de lening binnen de looptijd zou willen aflossen, dan zou dit wel moeten kunnen. 

Door op voorhand, voor het afsluiten van de lening, de algemene voorwaarden door te lezen weet je of dat in een later stadium mogelijk is.

Welke lening past bij welke situatie

In sommige gevallen speelt de reden of de urgentie waarom je wilt gaan lenen een rol bij het bepalen van wat de beste lening is. Heb je echt dringend geld nodig, maar is het bedrag dat je nodig hebt niet al te groot, dan zou je kunnen kiezen voor een minilening.

Ben je opzoek naar extra bestedingsruimte, dan is een doorlopend krediet een lening die waarschijnlijk het beste bij jou past. Wil je daarentegen een huis gaan kopen, dan is een hypotheek hier uiteraard de lening die hierbij past. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *