Kleine lening aanvragen zonder BKR toetsing

Een kleine lening aanvragen kan uitkomst bieden wanneer je krap bij kas zit,. Wat zijn de mogelijkheden om tijdelijk aan wat extra cash te komen?

Een lening aanvragen kan soms tijdrovend en frustrerend zijn. Dat geldt ook voor een kleine lening aanvragen. Een kleine lening zonder bkr, kan het aanvragen wel een stuk gemakkelijker en sneller maken. Heeft de kleine lening spoed, dan is heeft het achterwege blijven van een BKR toetsing voordelen.

Een lening aanvragen

Voor het aanvragen van een lening moet je normaal gesproken een behoorlijke papierwinkel doorlopen. Dan kunnen er ook  nog aanvullende vragen worden gesteld wat het proces verder vertraagd.,

Heb je snel geld nodig en bovendien geen groot bedrag, dan zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Als je bijvoorbeeld slechts een paar honderd euro wilt lenen, dan wil je dat natuurlijk het liefst zo snel en makkelijk mogelijk doen.

Een kleine lening zonder BKR toetsing

Wil je een kleine lening aanvragen, dan kan je dat doen bij de aanbieders van flitskredieten.

Flitskredieten zijn als het ware minileningen, die als kenmerk hebben:

  • Geen BKR toetsing
  • Een makkelijk en snel proces van aanvragen
  • Snel geld op je rekening
  • Kleine bedragen en een korte looptijd

Is dit waar naar je opzoek bent, dan kan je overwegen een kleine lening in de vorm van een flitskrediet af te sluiten. Een andere benaming is een minikrediet.

Geen bkr toetsing

Omdat er geen BKR toetsing wordt uitgevoerd kan je sneller geld lenen. Een controle bij het BKR neemt toch snel een paar dagen in beslag.

Mocht er bovendien uit de controle naar voren komen dat je een negatieve BKR registratie hebt, dan worden veel leningen direct geweigerd. Dan ben je niet alleen tijd verloren, maar dan het bovendien ook nog geen lening.

Een negatieve BKR registratie kan je oplopen door een teveel aan leningen, of door een opgelopen achterstand bij een lening die je bent aangegaan.

Naast leningen die je bijvoorbeeld bent aangegaan bij een bank, wordt er ook gekeken naar andere financieringen die je hebt lopen. Heb je bijvoorbeeld een tv op afbetaling aangeschaft dan is dit ook zichtbaar bij het BKR.

Een minilening kan je alsnog afsluiten, ook al ben je in het bezit van een negatieve bkr registratie.

 

Kleine lening aanvragen

Een doorlopend krediet of persoonlijke lening

Dit type leningen is niet zo geschikt voor het afsluiten van een kleine lening. Vaak wordt het minimumbedrag van de lening op 5000€ gesteld. Door dit relatief hoge minimum zijn ook de vereisten om in aanmerking te komen voor een dergelijke lening veel strikter.

Doordat de vereisten strikter zijn, zal het proces van afsluiten ook langer duren. Lenen zonder bkr toetsing zal voor dit type leningen niet mogelijk zijn.

Daarnaast zal de lening ook voor een langere periode worden afgesloten.

Welk bedrag valt onder de noemer kleine lening?

Bij het afsluiten van een kleine lening in de vorm van een minikrediet kan je als nieuwe klant maximaal 400 euro lenen. Je kan dus maar een klein bedrag lenen. Nadat deze lening is afgelost en je weer een nieuwe lening wilt afsluiten, dan kan je meestal terecht voor een hoger bedrag. Dan kan je volgende keer misschien 500 euro lenen, of wellicht een nog hoger bedrag.

Het maximum wat bij bijvoorbeeld Ferratum en Saldodipje wordt aangeboden is 1500 euro. Om echter in aanmerking te komen voor dit bedrag dien je al eerder een lening te hebben afgesloten en op tijd aan je verplichtingen hebben voldaan.

De looptijd van van de lening

De looptijd van een kleine lening varieert tussen minimaal 30 dagen en maximaal 62 dagen. Bestaande klanten kunnen geld voor een langere termijn lenen dan nieuwe klanten. Nadat je een lening op tijd hebt terugbetaald, dan kan je waarschijnlijk een tweede keer voor een langere termijn lenen. De eerste looptijd is 30 dagen en de keer daarop kan het bijvoorbeeld 45 dagen zijn en daarna het maximum van 62 dagen.

De voordelen

Het voordeel van een kleine lening in de vorm van een flitskrediet is dat je op deze manier snel geld kunt lenen. Een lening afsluiten gaat erg snel en daarnaast kan je binnen 24 uur al geld op je rekening hebben staan. In advertenties zie je dan ook vaak de slogan “binnen 24 uur op uw rekening” voorbij komen.

Wil je snel geld lenen, dan kan dit een belangrijk voordeel zijn bij het aanvragen van een kleine lening.

De nadelen

Het grootste nadeel van deze leningen is de rente die je dient te betalen. Deze ligt behoorlijk hoog in vergelijking met andere soorten leningen. Daarnaast kunnen de korte looptijd en de relatief kleine bedragen die je kunt lenen een nadeel zijn. Dit hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel geld je daadwerkelijk nodig hebt.

Minilening aanbieders

Een minilening aanvragen kan in Nederland bij verschillende flitskrediet aanbieders. Twee van de meest bekende aanbieders zijn Saldodipje en Ferratum.

Deze twee aanbieders zijn in het bezit van een vergunning en mogen dus leningen aanbieden in Nederland.

Meer geld lenen

Is het bedrag wat je kunt lenen niet afdoende voor jou, dan zal je moeten kijken naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Hou er echter wel rekening mee dat een  dergelijk proces van aanvragen meer tijd in beslag zal nemen. Waar je een kleine lening zonder bkr toetsing kan afsluiten, zal dit voor zowel een persoonlijke lening of doorlopend krediet niet het geval zijn.

Heeft de lening spoed, dan zal je de lening moeten beperken tot de bedragen die via minikrediet aanbieders worden aangeboden. Anders zal het traject van aanvragen en goedkeuren van een lening langer in beslag nemen.

Beoordeling van de aanvraag

Een aanvraag voor welke type lening dan ook wordt altijd in overweging genomen door kredietbeoordelaar. Ook een kleine lening spoed aanvraag, wordt altijd nog beoordeeld. Het is dan wel zo dat je een kleine lening zonder bkr toetsing kan aanvragen, maar dat houdt niet in dat iemand binnen de kredietverstrekker de aanvraag beoordeelt. Er zal worden beoordeeld of je in staat wordt geacht de lening op tijd terug te betalen.

Bijkomende kosten

Wil je een kleine lening aanvragen, hou dan goed in de gaten of er bijkomende kosten in rekening worden gebracht. Sommige kredietverstrekkers vragen een garantstelling als zekerheid voor terugbetaling van de lening. Indien je niet zelf iemand kunt aandragen als garantsteller kunnen er hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Andere bijkomende kosten die je wel eens voorbij ziet komen zijn afsluitkosten.

Geld lenen kost geld

Ook het aanvragen van een kleine lening, ook al is dit zonder bkr toetsing, zal je jezelf toch altijd moeten realiseren dat geld lenen geld kost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *