Lenen als uitzendkracht

Geld lenen is niet altijd even eenvoudig. Zelfs een beetje geld lenen kan al lastig zijn. Maar wat nu als je een uitzendkracht bent? Is geld lenen als uitzendkracht eigenlijk wel mogelijk? 

Hoe zit het nu met de algemene voorwaarden bij het aanvragen van een lening? Ben je een uitzendkracht, dan heb je waarschijnlijk veel vragen. Laten we daarom eens verder kijken of geld lenen als uitzendkracht mogelijk is.

Lenen zonder vast contract

Heb je op dit moment geen vaste dienstbetrekking, maar werk je als uitzendkracht, dan wil je waarschijnlijk weten wat jouw mogelijkheden zijn om geld te lenen.

Laten we direct beginnen met het goede nieuws. Iedereen is tegenwoordig wel in staat om een lening af te sluiten. Er bestaat echter wel een groot verschil in hoeveel je kan lenen en tegen welke voorwaarden je kan lenen. 

Voor uitzendkrachten dienen ook onderscheid te maken tussend verschillende situaties. Tegenwoordig wordt er gewerkt met fases binnen de uitzendbranche. Lenen als uitzendkracht verschilt namelijk. Dit is afhankelijk van hoe jouw uitzendcontract eruit ziet.

De verschillende fases voor een uitzendkracht

Zoals al aangegeven, wordt er tegenwoordig gewerkt met fases binnen de uitzendbranche. In welke fase jouw uitzendcontract zich bevindt, heeft grote invloed op de mogelijkheden om geld te lenen als uitzendkracht. 

Fase A - Dit zijn de eerste 78 weken dat je werkt als uitzendkracht. Het aantal uren wat je per week werkt speelt hier verder geen rol. Werk je slechts 1 uur per week, dan telt dit gewoon als een week.

Fase B - Dit is een periode van 4 jaar, waarin je via maximaal 6 verschillende uitzendovereenkomsten hebt gewerkt

Fase C - Ga ja na afloop van fase B, binnen maximaal 6 maanden, werken via hetzelfde uitzendbureau, dan is er sprake van fase C. In dat geval is er sprake van een vast dienstverband bij dat specifieke uitzendbureau. 

Lenen als uitzendkracht - fase A

Dit zijn de uitzendcontracten waarbij er gebruik wordt gemaakt van een uitzendkracht om een tijdelijk tekort aan personeel op te vangen. Bijvoorbeeld bij seizoenswerk of ziekte. Er bestaat dan vaak ook geen intentie om de uitzendkracht langdurig, of permanent, in dienst te houden.

Een fase A contract betekent voor de uitzendkracht veel onzekerheid. En dat geldt dan ook voor de geldverstrekker. En iets waar banken of andere kredietverstrekkers niet van houden, is onzekerheid. 

Geld lenen als uitzendkracht in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet, zal in deze situatie dan ook zeer lastig, of eigenlijk onmogelijk zijn. Om een lening af te sluiten ben je dan aangewezen op snel geld lenen zonder BKR toetsing en dat in de vorm van een minilening.

Aanbieder

Bedrag

Looptijd

Lening aanvragen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

Lenen als uitzendkracht - fase B

Ben je eenmaal in deze fase aangeland als uitzendkracht zijnde, dan nemen de mogelijkheden om geld te lenen drastisch toe.

Je kan dan, zij het in beperkte vorm, een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen. Wel is het zo dat waarschijnlijk niet het gehele inkomen wordt meegenomen in de berekening, om op die manier het maximale kredietbedrag te bepalen. De meeste banken nemen als standaard dat er met slechts 70%  van het inkomen wordt gerekend om het maximale kredietbedrag te bepalen.

Daarnaast wordt er in fase B meer met maatwerk gewerkt door banken en andere kredietverstrekkers. Zo kunnen zaken als een eigen huis, het getrouwd zijn of een samenlevingscontract hebben met een partner, de uitkomst positief beïnvloeden.

Je kunt lenen in fase B, maar het bedrag zal dus enigszins worden beperkt.

Lenen als uitzendkracht - fase C

Zit je als uitzendkracht in fase C, dan wordt er wettelijk aangekomen dat je in vaste dienst bent, dat wil zeggen voor onbepaalde tijd, bij het uitzendbureau. Zo wordt dit dan ook geïnterpreteerd door geldverstrekkers.

In dat geval kom je dan ook gewoon in aanmerking voor leningen zoals mensen met een vaste dienstverband bij een werkgever dit doen. En lening afsluiten in fase C geeft je dus verreweg de meeste mogelijkheden.

Niet alleen de uitzendfase is van invloed

Ook al bevind je jezelf in fase B of C, zodat je aanspraak kan doen op doorlopende kredieten of persoonlijke leningen, je dient natuurlijk nog wel gewoon te voldoen aan de overige voorwaarden die worden gesteld met betrekking tot jouw persoonlijke situatie. 

Deze gelden altijd bij het aanvragen van een lening. Zo zal je de BKR toetsing dienen te doorstaan en zal er ook geen sprake dienen te zijn van hoge overige verplichtingen, die hierdoor jouw inkomen ontoereikend maken om een lening af te sluiten.

Bent u benieuwd wat u kunt lenen? Je kan altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Op onze website vind je een groot aantal aanbieders van diverse soorten leningen, waar je dit eenvoudig kunt doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *