Lening met laagste rente

Tegenwoordig kan je bijna alles vergelijken. Door goed te vergelijken weet je zeker dat je niet teveel gaat betalen. Dit gaat ook op voor de lening met de laagste rente. Geld lenen vergelijken kan je veel geld besparen.

Des te meer je gaat lenen, des te belangrijker vergelijken wordt. Ga je slechts een paar honderd euro lenen, dan zal een lagere rente niet zoveel uitmaken. Ga je daarentegen een bedrag lenen van 20.000€ met een looptijd van 10 jaar, dan zal het over de gehele looptijd ontzettend veel uitmaken. 

Het verschil tussen een rente van 5% of 8%, scheelt je over de gehele looptijd van een dergelijke lening maar liefst meer dan 3.600€. Geld lenen vergelijken alvorens een lening af te sluiten loont zich.

Geld lenen tegen een lage rente

Naast dat je een lening met de laagste rente vindt door goed te vergelijken, spelen er nog een aantal andere zaken een rol. In de rente die je dient te betalen is ook een risico opslag verwerkt. Des te hoger het risico, des te hoger de rente zal worden. Daarom wordt er bijna altijd gevraagd naar jouw woonsituatie wanneer je gaat lenen. 

Indien je in het bezit bent van een huis met overwaarde, dan zal het risico voor de geldverstrekker lager zijn.

Er is dan sprake van een onderpand, waarop een geldverstrekker terug kan vallen. Hierdoor zal de rente die je dient te betalen lager uitvallen.

De hypotheek is de lening met de laagste rente. Indien je geld wilt gaan lenen en je hebt een  huis met overwaarde, dan zou je jouw hypotheek kunnen verhogen. Hierdoor kan je relatief gunstig lenen. Naast de waarde van het huis, speelt het inkomen echter ook een rol.

Lening met laagste rente hypotheek

Jouw salaris dient dan hoog genoeg te zijn, om een verhoging van de hypotheek mogelijk te maken.

Huidige rentestanden

Wanneer je online op zoek gaat naar een lening met de laagste rente, dan dien je niet te vergeten, dat de rente waarmee wordt geadverteerd vaak de vanaf rente is. Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor je niet in aanmerking komt voor de laagste rente. 

Een persoonlijke lening is al af te sluiten tegen een rente van rond de 4%. Wel dien je dan een groot bedrag te lenen met ook een lange looptijd. Des te langer de looptijd, des te meer rente een geldverstrekker zal ontvangen. Daarom zal de rente bij een langere looptijd lager uitvallen.

Niet alleen de rente is van belang

Staar je niet alleen blind op de laagste rente. Boetevrij extra aflossen is bijvoorbeeld ook een belangrijke voorwaarde. Er kan zich altijd een situatie voordoen, waardoor je jouw lening eigenlijk zou willen aflossen. Stel je hebt geld geleend voor een auto en je ontvangt bij een nieuwe baan een leaseauto, waardoor je jouw eigen auto kunt verkopen. 

Dan is het prettig, als je met de opbrengst van de verkoop de lening kunt aflossen. Anders betaal je onnodig rente. Jouw persoonlijke situatie kan altijd veranderen, waardoor flexibiliteit bij een lening van belang is. De vraag wat nu de beste lening is, hangt dan ook van meerdere factoren af.

Doorlopend krediet is verleden tijd

Doorlopende kredieten worden bijna niet meer verstrekt. Het voordeel van een doorlopend krediet was dat je maximale flexibiliteit had. Je kon, wanneer je het nodig had, weer geld opnemen van het krediet dat je al had afgelost. 

Er wordt geoordeeld dat een doorlopend krediet niet meer van deze tijd is, doordat je er niet op hoefde af te lossen. Ook de variabele rente kan er voor zorgen dat mensen op een gegeven moment in de financiële problemen terecht komen.

Door de zorgplicht van de banken is dit niet alleen een risico, maar dienen zij ook meer tijd te investeren om hierop toe te zien.

Bij een persoonlijke lening is de looptijd vast. Ook de rente staat vast. Bij een persoonlijke lening aanvraag weet je precies waar je gedurende de gehele looptijd van de lening aan toe bent. Daardoor kan je beter beoordelen, of je in staat bent te voldoen aan de verplichtingen die voortvloeien uit deze lening.

Lening vergelijken

Bij een doorlopend krediet kan dit, bij een stijgende rente, op een gegeven moment geheel anders zijn. 

Snellere doorlooptijden

Door de toenemende automatisering krijg je tegenwoordig geld sneller op je rekening gestort. Het identificeren van iemand kan bijvoorbeeld door het gebruik maken van IDIN. 

Ook voor het controleren van een paspoort of identiteitsbewijs bestaan er geavanceerde methoden, die dit allemaal eenvoudiger en sneller maken. Hierdoor is het mogelijk dat je snel geld kunt lenen en dat het geld ook sneller op jouw bankrekening wordt gestort.

Zorg dat je weet waar je aan toe bent

Heb je vragen over geld lenen? Zorg er dan altijd voor dat je deze vragen stelt, voordat je daadwerkelijk een lening afsluit. En is het antwoord dat je krijgt niet duidelijk, vraag het dan gewoon nog een keer. Vaak ga je een langlopende verplichting aan, waardoor het van groot belang is, dat je precies weet wat dit allemaal betekent. 

Niet alleen omtrent hetgeen je maandelijks dient te gaan betalen, maar bijvoorbeeld ook de invloed die dit in een later stadium kan hebben, wanneer je bijvoorbeeld een huis wilt gaan kopen. Een lening kan grote invloed hebben op het bedrag dat je als hypotheek kunt lenen.

Veranderende omstandigheden

Persoonlijk vind ik het ook verstandig om veranderende omstandigheden te bekijken wanneer je overweegt een lening af te sluiten. Stel dat je op termijn aan kinderen denkt. Dit heeft ook financiële gevolgen. 

Kun je daarna dan nog wel de rente  en aflossing betalen? Of zal dit voor problemen zorgen. Misschien wil je in de toekomst wel graag minder uren gaan werken Dit zijn overwegingen die je allemaal mee moet wegen, bij de beslissing om al dan niet een lening af te sluiten. Of het verstandig is een lening af te sluiten hangt af van verschillende zaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *