Geld lenen kan op verschillende manieren. Zo kan je een doorlopend krediet, persoonlijke lening of een kleine lening, in de vorm van een minilening, afsluiten. Voor een lening vanaf 2,500€ kan je terecht bij de Geldshop.

Wat is de geldshop?

Geldshop biedt naast consumptieve kredieten ook hypotheken en verzekeringen aan. Zij verstrekken niet zelf de lening, maar werken samen met een groot aantal aanbieders. 

Via hun website kan je eenvoudig talloze aanbieders vergelijken en vervolgens direct een offerte aanvragen. Dit bespaart je niet alleen heel veel tijd, zo ben je ook zeker van het beste aanbod wat er te verkrijgen is.

Hoe zit het met de bkr controle?

Omdat er alleen leningen vanaf een bedrag van 2,500€ worden verstrekt, vindt er bij het afsluiten van een lening een bkr controle plaats. Dit houdt in dat een negatieve bkr registratie ervoor kan zorgen dat er geen lening wordt verstrekt. 

Echter, het is zo dat de kredietverstrekker uiteindelijk de beslissing neemt. Het is niet zo dat het bkr een lening weigert of verbiedt. Wel is het zo dat in de praktijk veel kredietverstrekkers in het geval van een negatieve bkr registratie terughoudend zullen zijn met het verstrekken van een lening. Er wordt of helemaal geen lening verstrekt, of het bedrag wat je kan lenen zal lager uitvallen.

Zorg dat je weet waar je aan toe bent

Een lening afsluiten houdt in dat je een verplichting aangaat. Iedereen is inmiddels wel bekend met de slogan geld lenen kost geld. Dit houdt in dat je na het afsluiten van een lening rente en aflossing dient te gaan betalen. 

De aflossingen zelf zijn eigenlijk geen kosten. Je betaald terug wat je hebt ontvangen. De rente die je dient te betalen zijn daarentegen wel kosten. Dit is het extra bedrag wat je dient te betalen, bovenop het bedrag dat je van de kredietverstrekker hebt ontvangen.

In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van extra kosten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de kosten van een garantstelling die in rekening kunnen worden gebracht bij het afsluiten van een minilening.

Geldshop lening afsluiten

Is oversluiten van een lening zinvol?

Naast het afsluiten van een nieuwe lening, is de website van geldshop ook uitermate geschikt om een lening over te sluiten. Doordat zij samenwerken met een groot aantal geldverstrekkers kan je snel vergelijken of het zinvol is om een lening over te sluiten. 

Hierbij dien je wel altijd rekening te houden met een eventuele boeterente die je dient te betalen bij het vervroegd aflossen van een bestaande lening.

Een boete is overigens alleen van toepassing bij een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening kenmerkt zich door de vaste looptijd en vaste rente. Bij een doorlopend krediet heb je meer flexibiliteit. Indien je het gehele bedrag wat je van het doorlopende krediet hebt opgenomen aflost, dan is als het ware de lening afgelopen. 

Wel dien je dit dan nog formeel te maken door de lening op te zeggen. Er zal in dat geval echter geen boeterente in rekening worden gebracht.

Check regelmatig of oversluiten zinvol is

Oversluiten kan interessant zijn. Indien je een lening hebt lopen dan is het in onze opinie verstandig om op zijn tijd te beoordelen of je door het oversluiten geld kan besparen. Zeker met de lage rente, die alsmaar lager wordt, bestaat er een gerede kans dat je op die manier eenvoudig geld kan besparen. Dit kan dan door een nieuwe lening af te sluiten waarmee je de oude lening vervroegd aflost.

Oversluiten is interessanter door lagere boeterentes

Oversluiten is interessanter geworden door relatief nieuwe Europese wetgeving. In het verleden betaalde je namelijk torenhoge boeterentes. Deze werden berekend op basis van het verschil tussen de rente van jouw lening en de geldende marktrente. 

Het verschil tussen beide rentes diende je dan te betalen voor de gehele resterende looptijd op basis van het geleende bedrag. Inmiddels is dit aan banden gelegd.

Nu gelden er de volgende regels:

  • 0,5% boeterente voor een lening met een looptijd van minder dan een jaar
  • 1% boeterente voor een lening met een looptijd van langer dan een jaar
Lening oversluiten

Stel je hebt een lening van 5,000€ openstaan met een resterende looptijd van 3 jaar, dan betaal je slechts 1% boete, wat neerkomt op 50€.

Hoe vraag je een lening aan via geldshop?

Een lening aanvragen is tegenwoordig erg eenvoudig. Door de digitalisering hoef je niet langer op het kantoor van een bank of andere kredietverstrekker te verschijnen. Daarnaast zorgt de digitalisering ervoor dat je snel en eenvoudig talloze aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Via geldshop is het vergelijken en aanvragen van een lening dan ook uitermate eenvoudig.

Wordt er altijd een lening verstrekt?

Of je daadwerkelijk een lening kunt afsluiten hangt af van verschillende factoren. Zo dien je de bkr controle goed te doorstaan en gelden er ook eisen wat betreft het inkomen dat je geniet. Daarnaast spelen ook andere verplichtingen spelen een rol. Dien je bijvoorbeeld alimentatie te betalen, dan zal dit van invloed zijn op het bedrag dat je kunt lenen. 

Tenslotte speelt het type arbeidscontract dat je bezit ook een grote rol. Er dient sprake te zijn van zekerheid betreffende de arbeidssituatie.

Waarom betaal je minder rente bij een hogere lening?

Dat de rente historisch laag is, blijkt wel uit de rente waartegen je kan lenen via de geldshop. Je kan op dit moment al een lening afsluiten tegen een rente van 3,8%. 

Des te meer je gaat lenen, des te lager de rente wordt. Dit komt doordat een geldverstrekker geld dient tel verdienen met een lening. 

Minder rente betalen

Leen je een bedrag van 5,000€, dan dient een geldverstrekker wel voldoende rente te ontvangen om de kosten te dekken. Daarbovenop dienen zij natuurlijk ook winst te maken. 

Naarmate je meer leent, wordt het bedrag wat deze ondernemingen aan rente ontvangen automatisch hoger, waardoor zij scherpere tarieven kunnen aanbieden.

Voor welke periode kan je geld lenen?

Een lening kan je al afsluiten voor een minimumperiode van 6 maanden. Heb je voor een langere termijn geld nodig, dan is het zelfs mogelijk om een lening af te sluiten voor een periode van 15 jaar. In dat geval dien je er wel rekening mee te houden dat je 15 jaar lang vastzit aan deze verplichting. 

Mocht er onverhoopt iets onverwachts gebeuren, waarbij je bijvoorbeeld jouw baan verliest, dan zit je nog steeds vast aan deze verplichting. In onze ogen is dit iets waar je niet te snel aan voorbij dient te gaan.