Waar kan je terecht voor geld lenen zonder BKR toetsing? De mogelijkheden zijn beperkt, maar toch zijn er een aantal mogelijkheden. Als je geld nodig hebt en zeker wanneer je dit op korte termijn nodig hebt, dan kan geld lenen zonder BKR toetsing uitkomst bieden.

Hoeveel geld wil je lenen?

Dit is een belangrijke vraag, als je geld wilt lenen zonder BKR toetsing.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Voor bedragen meer dan 1,500€ zijn er beperkte mogelijkheden. Is dit het bedrag wat je wilt lenen, of misschien een kleiner bedrag, dan kan je een minilening afsluiten bij een van de flitskrediet aanbieders in Nederland.

Een klein bedrag lenen is mogelijk zonder een BKR toetsing.

1500€ of minder geld lenen zonder BKR toetsing?

In dat geval en indien je het geld niet langer nodig hebt dan 62 dagen, dan kan je een minilening afsluiten. Dit is de meest voorkomende vorm van geld lenen zonder BKR toetsing.

1500 euro lenen zonder BKR toetsing kan bijvoorbeeld bij Saldodipje of Ferratum. Dit zijn aanbieders van een kleine lening in Nederland. Indien je van plan bent een dergelijke lening af te sluiten zou ik persoonlijk wel even controleren dat het om een kredietverstrekker gaat, die in het bezit is van een vergunning van de AFM.

Het internet is grensoverschrijdend, dus je kan ook terecht bij buitenlandse aanbieders. Echter het toezicht van de AFM verzekerd jou ervan dat de kredietverstrekker zich aan alle wettelijke regels moet houden.

Aanbieder

Bedrag

Looptijd

Lening aanvragen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

100€ - 1500€

30 dagen - 62 dagen

Snel en eenvoudig geld lenen

Het proces van een lening aanvragen is gericht op een snelle afhandeling. Daarom wordt het aanvraagproces zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat je dit in 10 minuten kunt doen.

Het proces van aanvragen gebeurd geheel online. Over de voortgang en status wordt je dan ook per e mail op de hoogte gehouden. Je hoeft niet op een kantoor te verschijnen om document te ondertekenen of te overleggen.

Je kan bijvoorbeeld een kopie van jouw legitimatiebewijs gewoon via de website uploaden. Alles is erop gericht dat het zo gemakkelijke en zo snel mogelijk gaat.

Een minilening wordt dan ook veelal gebruikt om snel aan geld te komen. Ook al kan je op deze manier snel aan geld komen en geld lenen zonder BKR toetsing, vergeet niet dat je in staat moet zijn om de lening af te lossen. Inclusief eventueel bijkomende kosten.

Meer dan 1,500€ lenen?

Banken en andere financiële instellingen zullen in dit geval een BKR toetsing uitvoeren. Een doorlopend krediet en persoonlijke leningen zullen bijvoorbeeld niet zonder BKR toetsing worden verstrekt. Dit zal het proces van het afsluiten van een lening langer maken. Daarnaast, ben je geregistreerd bij het BKR met een negatieve BKR registratie, dan zal er ook geen lening worden verstrekt.

Of je geld kunt lenen via een bank of andere financiële instelling zal dus beïnvloed worden door jouw BKR status, naast andere factoren zoals jouw inkomen, andere financiële verplichtingen en zelfs je leeftijd.

Kan je een groter bedrag lenen zonder BKR toetsing?

Voor geld lenen zonder BKR toetsing, voor bedragen meer dan 1,500€, is de enige mogelijkheid die je hebt, zelf op zoek gaan naar iemand die jou geld wilt lenen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan familie of vrienden die jou willen helpen. Of misschien iemand die niet echt een vriend is, maar wel in de positie  is om geld te lenen. In deze gevallen is er sprake van een onderhandse lening.

Bij het lenen bij familie of vrienden zal dit geen probleem zijn. Zij zullen er niet op uit zijn om jou te benadelen en een torenhoge rente berekenen.

Bij andere personen kan dit anders liggen. Omdat dit soort onderhandse leningen geen toezicht hebben, kan de verstrekker vragen wat hij of zij wil. Wettelijk is het vastgelegd dat de maximale rente op een lening aan een particulier niet hoger mag zijn dan 14%.

Wanneer je direct een lening afsluit bij iemand wordt hier vaak niet naar gekeken. Bovendien moet je natuurlijk uitkijken wat voor een persoon het is waar je het geld van leent. Persoonlijk zou ik hier toch erg voorzichtig mee zijn. Als het om geld gaat dan kunnen mensen raar reageren.

Geen BKR controle

Het BKR, de afkorting voor bureau krediet registratie, is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat mensen niet in de financiële problemen komen. Daarom wordt er een check uitgevoerd naar het totaal van de leningen dat je hebt uitstaan en ook of er eventuele achterstanden zijn. Dit is om de consument te beschermen.

Ga je geld lenen zonder BKR dan wordt hier dus niet naar gekeken. Dan heb je dus als het ware ook niet de bescherming die het BKR biedt.

De BKR heeft nogal een negatief imago. Maar het is toch echt ter bescherming van mensen, zodat zij niet in een uitzichtloze situatie terecht komen. En dat is niet verkeerd.

Bovendien door het bestaan van het BKR kunnen kredietverstrekkers hun risico goed inschatten. Hierdoor zijn de leningen die zij verstrekken minder riskant. En dit vertaalt zich in de rente die zij berekenen op een lening.

De rente op leningen is in vergelijkingen met andere landen erg laag in Nederland. Dat is dus gedeeltelijk door het werk van de BKR. Dus zo slecht is het BKR nog niet.

De negatieve BKR registratie

Alle leningen worden geregistreerd bij het BKR. Heb je bijvoorbeeld een lening afgesloten voor het kopen van een auto, of een auto op afbetaling dan wordt dit geregistreerd bij het BKR Zelfs het gedeelte van jouw mobiele telefoonabonnement wat voor de telefoon zelf in rekening wordt gebracht wordt geregistreerd. Dit omdat het hier eigenlijk gaat om een koop op afbetaling.

Uiteindelijk betaal je hiervoor een bedrag per maand en pas aan het einde van het contract is de telefoon pas echt van jou.

Op zich is er nog geen probleem indien je een lening hebt openstaan die in het register van het BKR is opgenomen. Het wordt pas vervelend indien je een teveel aan leningen hebt openstaan. Of nog erger indien je onverhoopt een betalingsachterstand hebt opgelopen bij het terugbetalen. In die gevallen is er sprake van een negatieve BKR registratie, wat het moeilijk maakt om nog nieuwe leningen af te sluiten.

Let wel: geld lenen kost geld

Hoe en waar je geld leent, je zal er altijd voor moeten zorgen dat je instaat bent de lening terug te betalen. Dat geldt ook voor geld lenen zonder BKR toetsing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *