Mobiel abonnement zonder bkr check

Kan je tegenwoordig nog wel een mobiel abonnement afsluiten zonder bkr check? Dit is zeker mogelijk, echter slechts beperkt. In dit geval hebben we het over een abonnement met toestel. Een sim only abonnement is gewoon zonder bkr check af te sluiten.

De opbouw van een abonnement voor een mobiele telefoon

Een mobiel abonnement bestaat doorgaans uit twee componenten. Aan de ene kant betaal je voor het bellen, internetten en sms'en. Dit is het eigenlijke telefoon abonnement.

De tweede component is een bedrag voor de telefoon. Dit is een afbetaling van het toestel. Wanneer je alle termijnen van het abonnement hebt betaald, pas dan wordt het toestel helemaal van jou.

Dus eigenlijk koop je een toestel op afbetaling, hetgeen gelijk staat aan een lening. Tegenwoordig is het zo dat bij een bedrag van boven de 250 euro dit wordt geregistreerd bij het bkr. Bovendien wordt er dan een bkr controle uitgevoerd. 

Hoe voorkom je een bkr check?

Wil je liever niet dat er een bkr check wordt uitgevoerd, omdat je een negatieve bkr registratie bezit, of omdat je het gewoon liever niet wilt? Dan heb je een aantal mogelijkheden op het moment dat je een mobiel abonnement wilt afsluiten.

Een sim only abonnement afsluiten

Bij een sim only abonnement is er geen sprake van een lening, waardoor er ook geen bkr controle zal plaatsvinden. Wel dien je dan op een andere manier aan een nieuwe telefoon te komen. Of je kan eventueel gewoon jouw huidige telefoon blijven gebruiken.

Bijbetalen voor het toestel

Indien je genoeg bijbetaald voor het toestel, waardoor het kredietbedrag beneden de 250€ blijft, dan vindt er ook geen  bkr toetsing plaats. Je zal dan van tevoren eerst dienen te sparen om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen.

Een goedkoop toestel uitzoeken

Een andere optie is het kiezen voor een goedkoper toestel.

Mobiel abonnement zonder bkr check bijbetalen

In plaats van de nieuwe Iphone kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een ouder model. Of eventueel een refurbished model, die ook aanzienlijk goedkoper zijn.

Is het toestel dan nog steeds net iets duurder dan 250€, dan kan je alsnog het verschil bijbetalen, om een een mobiel abonnement zonder bkr check af te sluiten. Echter, er zijn tegenwoordig ook toestellen voor minder dan 250€ te verkrijgen.

Een minilening gebruiken om het verschil te lenen

Bij een minilening komt er ook geen bkr controle aan te pas. Je zou op die manier een bedrag wat je tekort komt om de telefoon aan te schaffen kunnen lenen. Wel dien je er rekening mee te houden, dat het geld dat je leent via een minilening, binnen een redelijk korte termijn weer dient terug te betalen. Daarnaast gaat het om een kleine lening van een beperkt bedrag.

Bij een andere soort lening, zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening dien je wel een bkr controle te ondergaan.

Sparen voor een mobiele telefoon

Je kan er ook voor kiezen om eerst te gaan sparen alvorens een mobiel abonnement af te sluiten. In dat geval kan je dan het toestel gewoon aanschaffen en hoef je deze niet op afbetaling te kopen zoals te doen gebruikelijk. 

In dat geval heb je niks met het bkr registratie of bkr controle te maken.

Hoe lang je dient te sparen alvorens je een nieuwe telefoon kunt kopen hangt er dan vanaf hoeveel je per maand  spaart en welke telefoon je wilt aanschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *