Nu geld lenen

Nu geld lenen, omdat je direct geld nodig hebt? Wat zijn dan jouw mogelijkheden. Er zijn een aantal factoren die van belang zijn, om te bepalen wat de mogelijkheden zijn die je ter beschikking hebt. 

Hoe zit het met jouw bkr status?

Indien je in het bezit bent van een negatieve bkr registratie, dan vallen veel mogelijkheden om geld te lenen direct af. Nu geld lenen zal dan beperkt zijn tot het afsluiten van een minilening of een pluslening. Dit is tegenwoordig alleen nog maar mogelijk bij Saldodipje. Daar kan je een klein bedrag zonder bkr controle lenen. Voorheen was dit ook mogelijk bij Ferratum, maar Ferratum is niet langer beschikbaar in Nederland.

Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening aanvragen met een negatieve bkr registratie is in de praktijk uitermate lastige. Omdat je hebt gezegd dat je nu geld wilt lenen, zullen dit in het geval van een negatieve bkr notering in onze opinie niet de beste opties zijn. De kans dat een aanvraag wordt afgekeurd is groot, waardoor je langer dient te wachten totdat je over geld kunt beschikken.

Aanbieder

Bedrag

Looptijd

Lening aanvragen

100€ - 1,000€

30 - 90 dagen

Geen negatieve bkr codering

Ben je niet in het bezit van een negatieve bkr status, dan kan je uiteraard wel gewoon een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen. 

Daarnaast zou je ook met de bank in gesprek kunnen gaan, om te bekijken of zij het mogelijk willen maken om rood te staan op de bankrekening. Wel is het zo dat de rente bij het rood staan fors hoger is dan de rente die je dient betalen bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Deze leningen kenmerken zich door een relatief lage rente.

Hoeveel geld wil je lenen?

Heb je slechts een paar honderd euro nodig, of in ieder geval niet meer dan 1,000 euro? Dat kan je dan het snelst en eenvoudigst lenen via een minilening.

Voor een bedrag tot maximaal 2500 euro kan je een beroep doen op een pluslening van Saldodipje.

Ben je opzoek naar een hoger bedrag dan 2,500 euro, dan zal je jezelf dienen te wenden tot het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Via een dergelijke lening kan je bedragen lenen tot maximaal 50,000 euro.

Hoeveel geld nu lenen

Hoe lang wil je over het geld beschikken?

Heb je slechts geld nodig voor maximaal een paar maanden, ook dan is een minilening een lening die hiervoor geschikt is. Heb je het geld langer nodig, dan zal je weer een beroep dienen te doen op een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Op die manier kan je een lening afsluiten met een looptijd die wel kan oplopen tot 10 jaar.

Beschik je over een vast inkomen?

Beschik je over een vast inkomen? Dan wordt nu geld lenen eenvoudiger. Bij het aanvragen van een persoonlijke lening of doorlopend krediet is een vast inkomen een vereiste. Daarnaast dient het inkomen hoog genoeg te zijn om te kunnen voldoen aan de te betalen rente en aflossing. 

Hoeveel je kunt lenen hangt grotendeels af van het inkomen dat je geniet en daarnaast de maandelijkse verplichtingen waaraan je dient te voldoen. Het betalen van een hoge huur of hypotheek of bijvoorbeeld het betalen van alimentatie, zal er voor zorgen dat het bedrag dat je kunt lenen lager uitvalt.

Bij een minilening zijn deze vereisten veel minder strikt. Zo hoef je bijvoorbeeld geen loonstrook te laten zien. Het beantwoorden van een aantal vragen is al voldoende.

Heb je een je voorkeur voor een vaste rente of een variabele rente?

Bij zowel een minilening als bij een persoonlijke lening is er sprake van een lening met een vaste rente en een vaste looptijd. Bij een doorlopend krediet kan je geld opnemen van het krediet wanneer je het geld nodig hebt. 

Ook is in tegenstelling tot bij een minilening of persoonlijke lening de rente variabel.

Dit kan dus betekenen dat je in de toekomst of meer of minder rente gaat betalen.

Of dat een goede keuze is geweest, weet je alleen achteraf. Zeker indien je een groot bedrag gaat lenen en dat ook voor een langere periode, houdt dit een zeker risico in. Stel dat de rente verdubbeld ten opzichte van het huidige niveau, dan ga je opeens twee keer zoveel betalen voor jouw lening. 

Vaste of variabele rente

Met de extreem lage rente op dit moment, zou dit in de toekomst best wel eens het geval kunnen zijn. Waarschijnlijk niet op korte termijn, maar wat de situatie over pak hem beet 5 jaar is, dat weet niemand. Over een dergelijk lange periode is het best mogelijk dat de rente gaat stijgen.

Hoe snel wil je over het geld beschikken?

Omdat het gaat over nu geld lenen, is het aannemelijk dat je snel over extra geld dient te beschikken. Een minilening wordt doorgaans binnen 24 uur uitbetaald. Bij een persoonlijke lening en doorlopend krediet duurt dit wat langer. Hierbij dien je er eigenlijk vanuit te gaan dat dit minimaal een week zal duren, alvorens je het geld op jouw bankrekening hebt staan.

De doorlooptijd bij een doorlopend krediet en persoonlijke lening is langer doordat er een diepgaandere controle wordt uitgevoerd. Zo zal er een bkr toetsing worden uitgevoerd en vaak dien je zelf ook bewijsstukken aan te leveren, die vervolgens dienen te worden gecontroleerd en beoordeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *