Op korte termijn geld nodig

Soms zit het even tegen op financieel gebied. Wanner je op korte termijn geld nodig hebt,  kan in die situatie een lening een uitkomst bieden. Een lening aanvragen is echter normaal gesproken een langdurend proces. Hoe pak je het aan wanneer je op korte termijn geld nodig hebt?

Een lening aanvragen en het BKR

Je moet veel formulieren invullen en bovendien voert de kredietverstrekker een check uit. Een zogenoemd BKR controle. Heb je geen negatieve BKR registratie, dan is het alleen een vertragende factor. Heb je echter onverhoopt wel een negatieve BKR registratie, dan kan je de meeste soorten leningen waarschijnlijk wel vergeten.

Een negatieve BKR registratie is in vele gevallen een rode vlag en wordt er dus geen lening verstrekt. Een negatieve BKR registratie blijft bovendien 5 jaar staan. Dus zelfs als je inmiddels aan jouw verplichtingen hebt voldaan dan blijf je nog lang de negatieve gevolgen hiervan ervaren.

Persoonlijk vind ik dat niet altijd terecht. Het is mogelijk dat je tijdelijk in de financiële problemen bent gekomen, bijvoorbeeld doordat je jouw baan bent verloren. Een dergelijke situatie kan echter weer snel veranderen. Toch blijf je hiervan dan 5 jaar de negatieve gevolgen ervaren.

Aan de andere kant is het natuurlijk goed dat mensen beschermd worden tegen grote financiele risico`s. Dit is dan ook de insteek van de BKR stichting. Doordat alle leningen worden geregistreerd kan er worden voorkomen dat mensen in de financiële problemen terecht komen. En voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

Maar heb je op korte termijn geld nodig, dan kan een BKR vervelend zijn. Er zijn echter wel mogelijkheden om alsnog aan geld te komen. Dit kan via een minilening of ook wel flitskrediet genoemd.

Wat is een flitskrediet?

Zoals al geschreven een uitzondering op leningen met een BKR controle zijn de zogenaamde flitskredieten. Het woord flits refereert ernaar dat dit soort leningen in een handomdraai, of in een flits kunnen worden geregeld. Zonder een BKR controle kan je gemakkelijker geld lenen.

Wel is het zo dat je via deze leningen geen grote bedragen kunt lenen. Het maximale is doorgaans 1,500€. Ook kan je er niet terecht voor langdurige leningen. Binnen 2 maanden moet je het geld weer hebben teruggestort. Inclusief verschuldigde rente en eventueel bijkomende kosten.

Het voordeel is echter dat je snel geld op je rekening kan hebben staan. Dit kan zelfs al binnen 24 uur, mits de aanvraag direct wordt goedgekeurd.

Het aanvragen is een gemakkelijk proces. Het is erop gericht dat je binnen 10 minuten het hele proces kan afronden. Wel moet je een kopie van een legitimatiebewijs opladen. Dit is echter met een foto vanaf je mobiele telefoon ook snel gedaan. En daarna wordt je per email precies op de hoogte gehouden van de voortgang van jouw aanvraag.

Andere soorten leningen

Heb je een lening nodig voor een hoger bedrag zoals bijvoorbeeld 3000 euro lenen, dan ben je aangewezen op andere type leningen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Bij dergelijke leningen wordt er echter wel een BKR check uitgevoerd. Als je op korte termijn geld nodig hebt dan kan dit een probleem zijn. Een BKR controle vergt nu eenmaal wat tijd, dus zal het ook langer duren voordat je de beschikking hebt over het geld van de lening.

Voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kan je jezelf bijvoorbeeld tot jouw bank wenden. Die zijn gespecialiseerd in het verstrekken van dergelijke leningen,

Op korte termijn geld nodig? Een minilening kan uitkomst bieden

Op onze website kan je geen lening afsluiten. Voor het aanvragen van een kleine lening kan je bijvoorbeeld terecht bij Saldodipje of Ferratum. Een aanvraag voor een lening wordt hier razendsnel in behandeling genomen. En wordt de aanvraag goedgekeurd dan kan je snel geld lenen. Je kan zelfs het bedrag van de lening al binnen 24 uur op je bankrekening hebben staan.

En dat kan in een situatie wanneer je op korte termijn geld nodig hebt toch wel uitkomst bieden.

Natuurlijk is het wel zo dat geld lenen geld kost. Daar is een lening in de vorm van een klein bedrag geen uitzondering op. Ook bij dit type lening het geleende bedrag weer op tijd terug betalen. Dat zal echter geen verrassing zijn. Bovendien is de rente op dit soort leningen behoorlijk hoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *