Snel en makkelijk geld lenen

Soms heeft u onverwachts geld nodig. In dit soort situaties zit u dan niet te wachten of veel rompslomp en formulieren die u dient in te vullen. u wilt gewoon snel geld lenen. Een bedrag lenen waarmee u snel uit de brand bent. Snel en makkelijk geld lenen. Voor dit soort leningen zijn er de zogenaamde flitskredieten of minileningen. Hierbij wordt het gemakkelijker gemaakt om snel geld te lenen. Het proces wordt versneld omdat er geen BKR toetsing wordt uitgevoerd. Hierdoor kunt u soms zelfs binnen 24 uur geld op uw rekening hebben staan.

Minileningen

Wel is het  zo dat dit soort leningen een hogere rente hebben dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Het is een beetje vergelijkbaar met de rente die u betaalt op een creditcard, wanneer u de rekening hiervan niet tijdig terugbetaald. Ook de looptijd is kort, en ligt ongeveer rond maximaal 60 dagen.

Heeft u echter snel geld nodig gedurende de maand, omdat uw salaris of uitkering nog niet binnen is dan is het wel een mogelijkheid om de maand te overbruggen.

Snel en makkelijk geld lenen en dan een klein bedrag. Dat is waarvoor dit soort kredieten in het leven zijn geroepen. Een offerte aanvragen gaat geheel online en is binnen 10 minuten gedaan. Je geeft aan hoeveel u wilt lenen en voor hoe lang. Wordt jouw aanvraag goedgekeurd dan krijgt je hier direct per e-mail bericht van.

Gaat je tv onverwachts kapot, of heb je een dure reparatie aan jouw auto waar je niet zonder kunt, dan zijn dit soort leningen een uitkomst. Zeker als je al weet dat je op niet al te lange termijn de beschikking zal hebben over het geld wat je gaat lenen, om zodoende het geleende bedrag weer terug te betalen.

Garantstelling

Wel wordt er voor dit soort leningen om een garantstelling gevraagd. Omdat er geen BKR controle wordt uitgevoerd, wil de kredietverstrekker natuurlijk wel zekerheid hebben dat het geleende bedrag wordt terugbetaald. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan je in jouw direct omgeving zoeken naar iemand die garant voor uw wilt staan.

Lukt dat niet dan kunt u ook een garantsteller krijgen via de kredietverstrekker. Wel is het zo dat u hier dan voor dient te betalen. De garantsteller neemt een risico, omdat indien je niet tijdig de  lening kunt terugbetalen de garantsteller dit voor jou dient te doen, En dit doen ze natuurlijk niet voor niks.

Het bedrag wat je maximaal kunt lenen ligt op 1500€. Voordat je overgaat tot een dergelijke lening is het wel van belang dat u zeker weet waar u aan toe bent. Bekijk dus grondig wat de rente is, eventuele bijkomende kosten en wanneer u de lening dient terug te betalen. Op deze manier voorkom je dat je later voor negatieve verrassingen komt te staan. Zorg ervoor dat de rente die je per maand dient te betalen binnen jouww budget past.

Waar kan je terecht voor een minilening?

Wilt u snel geld lenen dan zijn er verschillende aanbieders in Nederland. In het verleden waren er veel meer, maar door aangescherpte regelgeving zijn er behoorlijk wat aanbieders verdwene En dat is maar goed ook, dat er toezicht worden gehouden op aanbieders van minikredieten.

Bekende partijen in Nederland zijn bijvoorbeeld Saldodipje en Ferratum.. Beide zijn in het bezit van alle benodigde vergunningen en worden gecontroleerd door de AFM. Bij deze aanbieders kunt u een bedrag van maximaal 1500 EURO lenen. En bovendien kunt u eenvoudig via de website een aanvraag indienen waarop u ook snel antwoord krijgt

Heeft u direct of binnen een paar dagen geld nodig, dan zijn dat dus de kredietverstrekkers waarop u bent aangewezen. Indien er een BKR controle wordt uitgevoerd dan zal dit het proces behoorlijk vertragen. En heeft u onverhoopt een negatieve BKR registratie, dan zal het bovendien ook lastig worden om daadwerkelijk geld te kunnen lenen.  

BKR controle

De BKR is in het leven geroepen om enerzijds mensen te beschermen tegen een teveel aan leningen die zij niet kunnen terugbetalen. Anderzijds maken bedrijven en kredietverstrekkers hiervan gebruik om er voor te zorgen dat zij alleen leningen aangaan met mensen die volgens hun normen kredietwaardig zijn. Het nadeel is dat wanneer je eenmaal een negatieve BKR registratie hebt, dat het lastig is om hier weer vanaf te komen.

En dat kan soms oneerlijk zijn. Heb je een bepaalde periode gehad dat je weinig geld had, bijvoorbeeld door het verliezen van een baan of tijdens de studententijd, dan zal je hier behoorlijk lang de nadelige gevolgen van ondervinden.

Er zijn ook weer bedrijven die hier geld aan proberen te verdienen. Zij beloven dat ze jouw negatieve BKR registratie kunnen verwijderen. Of dit ook echt zo is durf ik hier niet te zeggen.

Geld lenen kost geld

Zoals u heel vaak tegenkomt op tv en bij alle andere reclame luidt de slogan geld lenen kost geld. En dat gaat natuurlijk ook op indien u een klein bedrag leent. De absolute bedragen aan rente zullen dan wel niet al te hoog zijn, als je het in percentages gaat rekenen zal dit echter wel hoog liggen. Houdt hier ten alle tijden rekening mee. En bovendien ook dat u natuurlijk de lening voor de datum van het verstrijken van de tergbetaalperiode ook daadwerkelijk kunt terugbetalen. Op onze website kunt u een aantal aanbieders van minikredieten terugvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *