waar snel geld lenen

Waar kan je snel geld lenen? Een belangrijke vraag indien je echt dringend geld nodig hebt. In dat geval is een lange acceptatieprocedure iets waar je niet op zit te wachten. Helaas is snel geld lenen tegenwoordig niet zo eenvoudig. Dat wil echter niet zeggen dat dit helemaal niet mogelijk is.

Binnen 24 uur beschikken over geld

Waar je snel geld kunt lenen is bij aanbieders van minileningen. Dit zijn de leningen die het snelst worden geaccepteerd en ook het snelst worden uitbetaald. Het is het streven van deze kredietverstrekkers dat na het indienen van een aanvraag, het geld binnen 24 uur wordt uitbetaald.

Hierbij dien je er zelf dan wel voor te zorgen dat je de aanvraag correct en compleet invult. Indien dit niet het geval is, dan kan het zijn dat de uitbetaling een kleine vertraging oploopt.

Geld lenen zonder gedoe

Geld lenen zonder gedoe is dan eigenlijk ook gewoon geld lenen via een minilening. Op die manier hoef je geen lange vragenlijsten in te vullen, of allerlei documenten op te sturen. 

Je kan gewoon online via de websites van Saldodipje of van Ferratum een dergelijke lening aanvragen. En daarna krijg je zo snel mogelijk bericht over de status van jouw aanvraag.

Aanbieder

Bedrag

Looptijd

Lening aanvragen

100€ - 1500€

30 - 90 dagen

100€ - 1500€

30 - 90 dagen

Lenen met een korte looptijd

De minimale looptijd van een minilening bedraagt 30 dagen. Dit is erg kort. De minimum looptijd bij een doorlopend krediet is bijvoorbeeld bijna altijd standaard 6 maanden. Wanneer je geld wilt lenen voor een korte periode, dan is een minilening in onze ogen een geschikte lening. 

Ook al is de rente hoger dan de rente bij een doorlopend krediet, door de korte looptijd is dit verschil in euro`s niet al te groot, voor een periode van maximaal 3 maanden.

Doorlopend krediet en persoonlijke lening

Een doorlopend krediet is doorgaans geen lening die aansluit op de vraag waar kan je snel geld lenen. De doorlooptijd van een dergelijke aanvraag neemt langer in beslag. Dit is ook wel logisch, omdat de bedragen die met een doorlopend krediet gemoeid zijn hoger liggen dan bij een minilening. 

Ook is de looptijd van een doorlopend krediet langer, hetgeen het risico voor de kredietverstrekker doet toenemen. Vervolgens is het dan weer logisch dat gezien het hogere risico er meer tijd wordt genomen om de aanvraag van de lening kritisch door te nemen. En dit kost nu eenmaal tijd. Eenzelfde situatie zal optreden bij het aanvragen van een persoonlijke lening.

Waarvoor wil je geld lenen?

Heb je meer tijd waarbinnen het geld dat je wilt lenen nodig hebt, dan kan je alsnog beoordelen of een doorlopend krediet of persoonlijke lening niet beter bij jouw persoonlijke situatie past. Het is echter niet alleen de persoonlijke situatie die hier een rol speelt. Voor sommige aankopen past een lening zoals een doorlopend krediet nu eenmaal beter. 

Wil je bijvoorbeeld een auto kopen, dan zal het bedrag wat je maximaal via een minilening kan lenen vaak niet afdoende zijn. De eerste keer dat je een minilening afsluit is dit namelijk beperkt tot een bedrag van maximaal 400 euro. En daar koop je tegenwoordig geen auto meer voor.

Wel kan het natuurlijk zo zijn, dat je net een klein bedrag tekort komt. In dat geval zou je het verschil kunnen overbruggen door het afsluiten van een minilening.

Vergelijken kan je veel geld besparen

Heb je er voor gekozen om een doorlopend krediet of persoonlijke lening af te sluiten, dan is het aanvragen van meerdere offertes in onze opinie raadzaam. Op die manier kan je eenvoudig de voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers naast elkaar leggen. 

Meerdere offertes kan je overigens eenvoudig aanvragen via vergelijkingssites zoals geldshop. Om een offerte aanvraag daadwerkelijk om te zetten naar een lening, zal er wel goed worden gekeken naar jouw financiële situatie. Een kredietverstrekker heeft namelijk een zorgplicht. Dit houdt in dat zij in, dat zij in de gaten dienen te houden dat je geen onverantwoorde financiële verplichtingen aangaat.

Kan je de maandelijkse lasten goed opbrengen?

Een nieuwe lening afsluiten is best wel een veelomvattende beslissing. Zeker indien je een lening met een lange looptijd gaat afsluiten. Het is in onze opinie dan ook zeker raadzaam om hier goed over na te denken. 

Het antwoord op de vraag waar kan je snel geld lenen is dan wel eenvoudig, maar je gaat wel een financiële verplichting aan.

En deze financiële verplichting heeft invloed op het geld wat je in de toekomst vrij te besteden hebt. 

De aflossing en rente zal je elke maand dienen te betalen. Ook al zit je een maand een beetje krap, dan nog zal je hieraan dienen te voldoen.

Doe je dit niet, dan heb je een grote kans dat je een negatieve bkr notering oploopt. 

waar kan je snel geld lenen

En dit is iets wat je echt niet wilt. In de toekomst zal je hiervan de nadelige gevolgen ondervinden. Zo zal het afsluiten van een hypotheek of een  nieuwe lening een veel grotere uitdaging worden. We leggen op onze website hier regelmatig de nadruk op, omdat het in onze opinie erg belangrijk is.

Gaat oversluiten je geld besparen?

Als je het antwoord op de vraag waar kan je snel geld lenen hebt gevonden, dan zal je ook snel merken dat je in dat geval meer rente zal gaan betalen dan bij andere leningen. 

Heb je in het verleden wel eens snel een lening afgesloten en deze lening niet goed vergeleken? Dan kan een lening oversluiten je eventueel veel geld besparen. Door met een nieuwe lening een oude lening af te lossen, kan je in dergelijke situaties vaak besparen op de maandelijkse lasten. 

Het oversluiten van een kleine lening zal je overigens niet al te veel opleveren. Deze besparing zal groter worden naarmate het bedrag dat je geleend hebt groter is en de looptijd van de lening langer is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *