Wat is een minikrediet?
Wat is een minikrediet?
Wat is een minikrediet?

Wat is een minikrediet?

Een minikrediet is een populaire mogelijkheid om kortstondig een klein bedrag te lenen. De voorwaarden voor het afsluiten van een mini krediet zijn vaak minder streng dan bij andere type leningen zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Dit maakt het voor mensen interessant om te kiezen voor een mini krediet. Op onze website kan je informatie vinden over dit type lening.

Kenmerken van een minikrediet

  • Vaak binnen 24 uur geld op je rekening.
  • Eenvoudig online aan te vragen vaak binnen 10 minuten geregeld.
  • Geen bkr toetsingen
  • Voor kleine bedragen tot en met 1500 euro.

Een minikrediet aanvragen

De aanvraag van een minilening gebeurd geheel online. Door op de website van de aanbieder van een minilening zoals bijvoorbeeld Saldodipje of Ferratum de aanvraag in te vullen wordt het aanvraagproces in gang gezet. Dit zijn aanbieders die over alle benodigde vergunningen beschikken. Het aanvraagproces is geheel online te voltooien. Bovendien krijg je razendsnel per email of via sms een terugkoppeling over de status van jouw aanvraag.  En een minikrediet kan je aanvragen zonder bkr toetsing.

Extra kosten

Sommige aanbieders rekenen extra kosten.Bij een mini krediet gaat veelal om de kosten van een garantstelling. Omdat het gaat om lenen zonder bkr toetsing willen aanbieders een extra zekerheid hebben dat de lening wordt terugbetaald.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een garantsteller. Dit is iemand die garant staat voor de terugbetaling van de lening. In het geval dat jezelf niet in staat bent het bedrag op tijd terug te betalen dan wordt het geld verhaalt op de degene die zich garant heeft gesteld.

Er is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een garantsteller die door de kredietverstrekker wordt geregeld. Hier zijn dan wel extra kosten aan verbonden, want er wordt in dat geval wel een bepaalt risico genomen en dat wordt natuurlijk niet voor niets gedaan. Naarmate het bedrag van de lening hoger wordt en de looptijd langer worden deze kosten hoger. Bij hogere en langdurige leningen kan je dus geld besparen door in jouw vriendenkring of binnen jouw familie te kijken of je iemand kunt vinden die garant wilt staan. Maak hen echter wel duidelijk wat dit inhoudt.

Hoeveel kan je lenen?

Hoeveel u kunt lenen kan verschillen per aanbieder van een minikrediet. Maar doorgaan kan je tot maximaal 1500 euro lenen. Wil je een hoger bedrag lenen dan ben je aangewezen op andere type leningen.

De looptijd van de lening

De looptijd is over het algemeen ook niet al te lang. Er wordt doorgaans een termijn van 62 dagen gehanteerd waarna u het geleende bedrag weer dient te hebben terugbetaald. Heb je extra geld nodig, hou er dan wel rekening mee dat dit op niet al te lange termijn weer moet worden terugbetaald.  

Waarom zijn er minikredieten?

Van een minikrediet wordt meestal gebruik gemaakt indien iemand snel geld nodig heeft. Doordat het goedkeuringsproces snel verloopt is dit het type lening waarbij snel geld lenen mogelijk is. Dit kan zelfs met een negatieve bkr, war doorgaans geld lenen erg lastig maakt.

Minikredieten zijn ontwikkeld speciaal voor situaties dat iemand snel geld nodig heeft. Het kan zijn dat je onverwachts voor een uitgave staat waar je niet op had gerekend. En dan natuurlijk net op het moment dat dit slecht uitkomt. En waar haal je dan op korte termijn het geld vandaan om aan deze verplichting te kunnen voldoen.

Vaak zit je in dit soort situaties ook niet te wachten op allerlei rompslomp voor het aanvragen van een lening. Of het proces van aanvragen duurt gewoonweg te lang. Voor dit soort specifieke situaties kan je een beroep doen op een minikrediet. Want wanneer je snel geld nodig hebt is het laatste waar je op zit te wachten allerlei bureaucratische rompslomp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *