Zonder BKR lenen

Wil je direct geld lenen, dan is zonder bkr lenen waarschijnlijk de snelste optie. De controle die wordt uitgevoerd bij het register van het bkr, kan toch snel een aantal dagen in beslag nemen. Door een lening af te sluiten waarbij er geen bkr controle wordt uitgevoerd kan je deze tijd besparen.

Waarom zonder bkr toetsing lenen

Er zijn twee redenen waarom mensen hiervoor kiezen. Te weten:

Iemand heeft een negatieve bkr registratie of codering, waardoor een lening zal worden geweigerd wanneer deze aanvraag bij het bkr wordt gecontroleerd.

Sommige mensen willen niet dat hun leningen bij het bkr worden geregistreerd. Zij zijn er bang voor dat dit in de toekomst negatieve gevolgen kan hebben bij het aanvragen van bijvoorbeeld een hypotheek.

De voordelen van een lening zonder bkr

Er is behoorlijk wat vraag naar leningen zonder een bkr toetsing. Dus er moeten ook een aantal voordelen aan zijn verbonden. Wat wij persoonlijk als de voordelen zien, zijn de volgende:

  • Je kan snel geld lenen hetgeen een belangrijk criteria kan zijn indien je snel geld nodig hebt. Je hebt het geld binnen 24 uur op jouw rekening staan.
  • Er wordt niks geregistreerd bij het BKR. Het heeft dus geen invloed op een aanvraag van een toekomstige lening. 
  • Wanneer je een lening aanvraagt, ga je geen langdurige en hoge financiële verplichtingen aan. Je kan geen grote bedragen lenen en je dient deze ook weer redelijk snel terug te betalen. 

Wat zijn de nadelen van lenen zonder bkr?

Er zijn een ook een aantal nadelen verbonden aan geld lenen zonder een bkr toetsing. Persoonlijk zien wij de volgende nadelen:

  • Je kan slechts een klein bedrag lenen. Bij een eerste aanvraag kan je doorgaans niet meer dan 400 euro lenen. Het is dus vooral gericht op situaties dat je over wat extra geld wilt, of dient te beschikken. Een kleine lening is in onze opinie dan ook niet geschikt voor het doen van grote aankopen zoals een auto of een keuken.
  • De korte looptijd. Een lening wordt voor maximaal 62 dagen verstrekt. Na deze periode dien je de lening weer af te lossen.
  • De relatief hoge rente. Geld lenen zonder BKR betekent een hogere rente dan er in rekening wordt gebracht bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening. De rente is ongeveer 13%, wat op iets meer dan een procent per maand neerkomt.
  • Eventuele bijkomende extra kosten. Dit zijn de kosten die eventueel in rekening kunnen worden gebracht voor het aanvragen van een garantstelling. Dit heb je echter zelf in de hand, want je kan dit ook zelf regelen, zodat deze kosten niet optreden.

Kunt u lenen zonder bkr toetsing? Het antwoord hierop is bijna altijd ja. Zo hoef je niet in het bezit te zijn van een vaste baan of een eigen huis te bezitten. En ook al heb je een negatieve codering bij het bureau krediet registratie, ook dan kom je nog gewoon in aanmerking voor een lening.

Hoe kan je lening zonder een kredietcheck aanvragen?

Als je geld wilt lenen en je wilt zonder bkr lenen, dan dien je jezelf te wenden tot het internet. Daar kom je aanbieders zoals Saldodipje en Ferratum tegen, die minileningen verstrekken. Bij het verstrekken van een minilening komt er verder geen financieel adviseur aan te pas. 

Om te bepalen of je de lening op tijd terug kunt terugbetalen ben je dus op jezelf aangewezen. De zorgplicht die kredietverstrekkers in Nederland hebben geldt niet voor deze bedrijven. Dit omdat zij niet in Nederland zijn gevestigd en puur en alleen online werken.

Waarom is het bkr register in het leven geroepen?

Om te voorkomen dat mensen teveel geld gaan lenen is er het kredietregister. Hierdoor kunnen banken zien hoeveel aan leningen iemand heeft uitstaan. 

Op die manier kunnen zij bij het beoordelen van een aanvraag van een lening niet alleen kijken naar de lening die je hebt aangevraagd, maar ook naar alle andere financiële verplichtingen.

Naast het registreren van de lening zelf, wordt er ook bijgehouden of iemand te laat of helemaal niet betaald. Indien dit het geval is dan wordt er een zogenaamde negatieve codering aangemaakt. Hiervoor bestaan ook weer verschillende categorieën. 

Zo kan het zijn dat er een betalingsregeling bestaat of dat er geen contact meer mogelijk is met degene die de lening heeft afgesloten.

Het belang voor de banken en kredietverstrekkers

Naast het uitgangspunt om burgers te beschermen tegen een overvloed aan leningen zoals je in Amerika bijvoorbeeld ziet, is het voor banken en kredietverstrekkers ook een belangrijk gereedschap om hun risico`s te beperken. De kans op het verstrekken van een zogenaamde slechte lening wordt hierdoor een stuk kleiner. Het positieve hiervan is dat de rentepercentages voor een lening daardoor relatief laag liggen in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *